Purestake haalt 6 miljoen dollar op voor launch Moonbeam netwerk op Polkadot

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Purestake haalt 6 miljoen dollar op voor launch Moonbeam netwerk op Polkadot

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Moonbeam is een Ethereum compatibel smart contract platform en het mainnet wordt later dit jaar op Polkadot gelanceerd

PureStake, de dienstverlener voor protocol implementatie, maakte gisteren bekend dat het een succesvolle strategische financieringsronde heeft afgesloten. De ronde bracht 6 miljoen dollar op en werd door de blockchain investeringsfirma CoinFund geleid, met daarbij de deelname van Coinbase Ventures, Binance Labs, ParaFi, IOSG Ventures, Fenbushi Capital en eerdere seed-investeerders.

PureStake ontwikkelt het smart contract platform Moonbeam op het Polkadot netwerk. Moonbeam is tevens compatibel met Ethereum, wat betekent dat bestaande frontends van gedecentraliseerde apps (dApp) en smart contracts die met Solidity gebouwd zijn (de programmeertaal die op Ethereum wordt toegepast) eenvoudig zonder veel aanpassingen in Moonbeam geïmplementeerd kunnen worden.

Jake Brukhman, de CEO van CoinFund, merkte op: “We zien een enorm potentieel in de Polkadot omgeving, en Moonbeam zet de standaard op het gebied van Ethereum compatibiliteit op Polkadot, plus creëert een robuuste smart contract voorziening op het nieuwe netwerk. We zijn verheugd het Moonbeam team te kunnen ondersteunen terwijl ze een ongelooflijke technische vooruitgang in deze omgeving blijven boeken.”

Verschillende blockchain durfkapitaal bedrijven, waaronder Signum Capital, Arrington XRP, Hashkey en Hypersphere Ventures, ondersteunden eveneens de financieringsronde. Het ingezamelde geld zal gebruikt worden voor een uitbreiding naar de Aziatische markten, het uitvoeren van beveiliging audits door derden, het inhuren van ontwikkelingsmiddelen, plus het bouwen van meer integraties en ontwikkelaarstools.

De seed-ronde van Moonbeam was in september 2020 met de lancering van haar testnet en is sindsdien tot één van Polkadot’s meest opvallende parachains uitgegroeid. Balancer, SushiSwap, IDEX, Ocean Protocol, Linear Finance en Seascape behoren tot de projecten die met Moonbeam geïntegreerd zijn of plannen hebben om dit in de toekomst te doen.

Derek Yoo, de PureStake CEO en Moonbeam oprichter, voegde toe: “We hebben vanaf het begin de prioriteit gegeven aan een brede en strategische distributie bij fondsenwerving. De partnerschappen die in deze ronde gesmeed zijn, waaronder enkele van de meest gerespecteerde namen in de branche, zullen ons het kapitaal, de begeleiding en de wereldwijde tractie bieden die we nodig hebben om het Moonbeam netwerk te lanceren en het tot een centrum van DeFi, NFT en andere activiteiten op Polkadot te maken.”

Net als de lancering van Polkadot, zal de lancering van het Moonbeam netwerk een meerfasige aanpak volgen. Na de implementatie van de testnet parachain in september 2020, zal het Moonriver netwerk op Kusama (het Polkadot’s ‘Canary Network’) geïmplementeerd worden, waarna het Moonbeam netwerk volledig op Polkadot gerealiseerd zal worden. Moonbeam zal het mainnet naar verwachting mid-2021 in gebruik nemen.