Raoul Pal zegt dat ‘de markt waarschijnlijk zijn bodem heeft gevonden’

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Raoul Pal zegt dat ‘de markt waarschijnlijk zijn bodem heeft gevonden’

By Benson Toti - Kort bericht

Raoul Pal, de oprichter en CEO van Real Vision en Global Macro Investor, gelooft dat de cryptomarkt “zijn bodem heeft gevonden” en dat een nieuw opwaarts momentum waarschijnlijk is.

De CEO van Real Vision maakte zijn opmerkingen tijdens een interview met Layah Heilpurn, met zijn vooruitzichten op een moment dat Bitcoin en de rest van crypto op zoek zijn om te stuiteren na een reeks nieuwe dalingen van de afgelopen dagen.

Bitcoin, die deze week naar een dieptepunt van bijna $39.000 handelde, heeft een deel van de verliezen goedgemaakt en zweeft momenteel rond de $41.200. Het BTC-USD-paar is de afgelopen 24 uur met 4% gestegen, terwijl de cryptomarktkapitalisatie met 3% is gestegen.

Ethereum (ETH), Cardano (ADA), BNB (BNB) XRP (XRP) en Solana (SOL) hebben de afgelopen 24 uur allemaal meer dan 3% toegevoegd. Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en Avalanche (AVAX) zijn enkele van de grootste crypto-winnaars tot nu toe.

Crypto heeft geen nieuw dieptepunt bereikt

Volgens Pal is de cryptomarkt de afgelopen maanden geraakt door verschillende macro-ontwikkelingen. Er is echter geen nieuw dieptepunt bereikt sinds het laatste dieptepunt in 2021, ondanks verschillende waarschijnlijke negatieve triggers.

Het is een scenario dat de weerbaarheid van crypto suggereert en dat zou kunnen wijzen op een dieptepunt dat al binnen is, hoewel niemand de markt met zekerheid kan voorspellen.

“Het is waarschijnlijk dat we vorig jaar het dieptepunt hebben gehaald, dit jaar hebben we het dieptepunt opnieuw getest en ik denk dat het dieptepunt bereikt is “, merkte hij op.

Hij gelooft dat crypto’s “alles” hebben gezien dat de prijzen naar een nieuw dieptepunt had kunnen duwen. Dat is tot nu toe niet gebeurd. Hij vertelde Heilpurn:

Ik denk dat we een oorlog hebben gegooid, 8,5% inflatie, de Fed heeft de rentetarieven allemaal verhoogd tegen crypto, we hebben het Chinese verbod gegooid, we hebben er zoveel op gegooid en [toch] heeft het geen nieuwe laag. Meestal is dat meestal een signaal dat de markt zijn bodem heeft gevonden .”

Een vertragende economie kan leiden tot nieuwe opwaartse actie

Wat betreft nieuwe katalysatoren voor cryptoprijzen, denkt Pal dat een vertraging van de economische groei bovenaan de lijst zou staan. Dit is een scenario dat tot koopdruk zal leiden in activa die “de neiging hebben om beter te presteren in omgevingen met een lage groei“.

Hij zegt dat een verandering in het economische landschap ertoe zou kunnen leiden dat “mensen minder bang zijn voor inflatie en meer bang worden voor groei”.

Op de beurs is de ARKK van Cathie Wood een goed voorbeeld.

Pal sprak ook over het vierjarige cyclusverhaal van Bitcoin, waarbij hij opmerkte dat deze waarschijnlijk groter zijn gezien de omvang van de markt vandaag in vergelijking met tijdens de eerste jaren. De cyclus zou nog een impact kunnen hebben, maar dat zou op kleinere schaal kunnen zijn, omdat verdere adoptie de wilde volatiliteit vermindert, voegde hij eraan toe.