Rapport: de pandemie heeft de vraag naar digitale valuta versneld

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Rapport: de pandemie heeft de vraag naar digitale valuta versneld

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van iemand die een digitale betaling doet

Uit een rapport van The Economist Intelligence Unit blijkt dat de populariteit van digitale valuta onder zowel consumenten als instellingen groeit

Nieuwe gegevens verzameld door The Economist Intelligence Unit voor een rapport in opdracht van Crypto.com suggereren dat de acceptatie van digitale valuta het afgelopen jaar is toegenomen.

In februari en maart van dit jaar werden er voor het Digimentality 2021 rapport meer dan 3.000 consumenten ondervraagd, dit verspreid over verschillende landen, leeftijden en achtergronden. De resultaten toonden aan dat de verwachtingen van de consument dat hun land cashless zal worden sinds vorig jaar zijn gestegen.

Respondenten zeiden dat het grootste obstakel voor de overgang naar een geldloze samenleving was dat de gewoonten rond het gebruik van fysiek geld te diepgeworteld zijn, dit op de voet gevolgd door een gebrek aan kennis van de technologie.

Veel mensen zijn het afgelopen jaar aan contactloze betalingen gewend geraakt om zo de verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen. 46% van de ondervraagden zei zelfs dat de pandemie de argumenten voor digitale valuta aantrekkelijker had gemaakt.

Wat het type digitale valuta betreft, was 40% van de consumenten het erover eens dat COVID-19 het mogelijk gebruik van central bank digital currencies (CBDC’s) had verhoogd. Tegelijkertijd zei 46% hetzelfde over de open-source digitale valuta’s zoals Bitcoin.

Het is interessant dat individuen uit ontwikkelingslanden een hogere verwachting hadden om van fysiek contant geld naar digitale betalingen over te schakelen dan personen uit meer ontwikkelde landen.

Het rapport verstrekt alsmede details over een onderzoek onder 200 institutionele beleggers en corporate treasury managers, van wie 61% dacht dat open-source digitale valuta’s nuttig voor het verwerken van betalingen zijn.

Een veel groter deel (driekwart) van de institutionele en zakelijke respondenten was van mening dat hun land cashloos zal worden, dit in vergelijking met consumenten, terwijl 78% het ermee eens was dat er een CBDC uitgifte vereist is om een ​​functionerende markt voor nieuwe financiële instrumenten te creëren.

Een meerderheid van de ondervraagden was daarnaast van mening dat de ontwikkeling van CBDC’s de vraag naar andere niet door de overheid gesteunde vormen van digitale valuta zou doen toenemen.

Er lijkt een groeiende acceptatie van cryptogeld onder instellingen te zijn als een activa voor het opslaan of vergroten van waarde. 80% van de respondenten was het ermee eens dat open-source digitale valuta’s nuttig zijn als een diversificatie in een portfolio of treasury account.

Naast de acceptatie van CBDC, dachten veel van de zakelijke respondenten dat de beschikbaarheid van een digitaal valuta uitwisselingsplatform voor institutionele doeleinden een stimulans voor een grotere portfolio en treasury crypto-activiteit zou kunnen zijn, en dat gold met name voor respondenten uit de Verenigde Staten.

Het rapport lijkt bij zowel consumenten als instellingen een trend aan te tonen van een toenemende populariteit en acceptatie van digitale valuta.