Ray Dalio: haar eigen succes zou Bitcoin’s grootste risico kunnen zijn

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ray Dalio: haar eigen succes zou Bitcoin’s grootste risico kunnen zijn

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een Bitcoin die op andere munten staat

Ray Dalio heeft toegegeven dat hij eigenaar van Bitcoin is en het grootste risico van de cryptovaluta het succes ervan is.

Ray Dalio, de miljardair en oprichter van Bridgewater Associates LP, heeft onthuld dat hij Bitcoin bezit. Hij zei dit op de consensusconferentie van 2021. Het interview werd eerder deze maand afgenomen en werd gisteren door Coindesk gepubliceerd.

De miljardair investeerder heeft in het verleden zijn twijfels over de leidende cryptovaluta gehad, maar stelt nu dat hij een Bitcoin investeerder is. Dalio gelooft echter dat het grootste risico van Bitcoin haar eigen succes is. Als de cryptovaluta succesvol is, dan is Dalio bang dat de regering zal proberen om het te controleren en ook de macht heeft om dat te doen.

Des te meer we in BTC sparen, des te meer je zou kunnen zeggen: ‘Ik heb liever Bitcoin dan een obligatie’. Persoonlijk heb ik liever Bitcoin dan een staatsobligatie. En des te meer er gebeurt, des te  meer er naar Bitcoin stroomt en niet meer naar obligaties, dan verliezen ze (regeringen) de controle erover”, zei Dalio.

De oprichter van Bridgewater Associates heeft dit punt in het verleden verschillende keren kenbaar gemaakt. In januari zei Dalio dat als Bitcoin succesvol wordt, de regering zou kunnen proberen het kapot te maken. Hij verklaarde dat de regering het succes van Bitcoin en andere cryptovaluta’s op dit moment wellicht niet zo kunnen waarderen.

Dalio herhaalde dit punt in maart, waarbij hij waarschuwde voor de mogelijkheid dat de Amerikaanse regering Bitcoin zal verbieden. Hij haalde aan dat de Amerikaanse regering in de jaren dertig hetzelfde met goud deed. Als Bitcoin steeds meer een concurrentiële bedreiging voor staatsobligaties wordt, dan zou de regering het kunnen proberen te verbieden.

Diverse experts hebben echter beweerd dat het bijna onmogelijk is om Bitcoin te verbieden. De experts zijn van mening dat het technologisch, vanwege de manier waarop de cryptovaluta werkt, niet mogelijk zou zijn om Bitcoin te verbieden.

Dalio concludeerde: “De wereld zal in een ongelooflijk snel tempo veranderen. Wie de technologierace wint, wint alles, economisch en op militair gebied. Zo zien de komende vijf jaar eruit.