Rechtbank weigert de SEC financiële gegevens van Ripple’s leidinggevenden

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Rechtbank weigert de SEC financiële gegevens van Ripple’s leidinggevenden

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Een rechter heeft het verzoek van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission afgewezen om jarenlange financiële gegevens van de Ripple leidinggevenden te verkrijgen

Een rechter heeft ermee ingestemd het verzoek van de SEC om jarenlange financiële gegevens met betrekking tot de leidinggevenden van Ripple af te wijzen. De regelgevende instantie is in een juridische strijd met Ripple verwikkeld na te hebben beweerd dat de leidinggevenden in de vorm van XRP tokens niet-geregistreerde effecten hebben uitgegeven en verkocht.

Uit een gerechtelijk document van vorige week blijkt dat het verzoek van de toezichthouder om toegang te krijgen tot de financiële gegevens van de mede-oprichters Brad Garlinghouse en Chris Larsen voor een periode van acht jaar werd geweigerd.

Vorige maand dienden de Ripple CEO Brad Garlinghouse en uitvoerend voorzitter Larsen een motie in bij de rechtbanken om het verzoek van de SEC af te wijzen, met het argument dat het verzoek een volstrekt ongepaste machtsvertoning leek.

Volgens Netburn was het verzoek van de commissie om financiële gegevens te verkrijgen die geen enkel verband met XRP transacties houden en die de leidinggevenden overeenkwamen in te dienen, irrelevant en onevenredig in verhouding tot de bestaande zaak.

Ze schreef: “De SEC moet haar verzoeken om inzage in de persoonlijke financiële gegevens van de beklaagden intrekken, evenals de dagvaardingen van derden die om dezelfde gegevens verzoeken.” De rechter voegde eraan toe dat als de toezichthouders bewijs vinden dat Garlinghouse en Larsen over hun XRP transactiegegevens logen, de SEC opnieuw een aanvraag in zou kunnen dienen.

Deze laatste ontwikkeling heeft de SEC voor de tweede keer binnen twee weken in een defensieve positie gezet. Vorige week keurde de rechtbank het verzoek van Ripple goed om de interne communicatie van de SEC te onderzoeken over hoe het bureau de cryptovaluta als een beveiliging classificeerde.

De zaak had aanvankelijk invloed op de prijs van XRP, aangezien het na de beschuldigingen meer dan 50% van haar waarde verloor. De cryptovaluta werd daarnaast van verschillende crypto-uitwisselingen verwijderd. XRP is sindsdien echter teruggeveerd en bevindt zich momenteel, met bijna 2 dollar, op het hoogste punt in drie jaar.