HomeRechtszaak tegen Google en Facebook aangespannen wegens het verbod op crypto advertenties

Rechtszaak tegen Google en Facebook aangespannen wegens het verbod op crypto advertenties

Het Australische advocatenkantoor JPB Liberty stelt dat het verbod op crypto advertenties in 2018 van de techreuzen de ICO markt om zeep heeft geholpen

JPB Liberty, een advocatenkantoor gevestigd in Philip Bay in New South Wales, heeft een class action rechtszaak aangespannen bij de Federal Court of New South Wales. Het advocatenkantoor beweert dat Facebook en Google zich met concurrentiebeperkend gedrag hebben beziggehouden door in 2018 crypto advertenties te verbieden.

JPB beweert dat het verbod, dat in 2019 werd versoepeld, een zware slag was voor de ICO markt (Initial Coin Offering) en ernstige financiële schade aan de gehele crypto industrie toegebracht heeft.

De Chief Executive Officer van JPB Liberty, Andrew Hamilton, voerde aan dat deze twee spraakmakende bedrijven als een kartel hadden opgetreden toen ze het verbod op crypto advertenties lanceerden. Dit was naar verluidt een strategische en berekende zet die tot doel had om de mogelijkheid van concurrentie van de blockchain sector ongedaan te maken.

De rechtszaak heeft voor meer dan 600 miljoen dollar aan claims van de crypto community verzameld. De aanmeldingen van de eiser blijven tot 21 augustus open.

Volgens de webpagina is “iedereen op de wereld die nadelig beïnvloed werd door de aankondigingen van de crypto advertentie ban op 30 januari (Facebook) en 14 maart 2018 (Google), 25-27 maart (Twitter) en de implementatie door Google van een verbod in juni 2018” welkom om zich in te schrijven.

Bovendien hoeven de eisers niet iets te betalen om deel te nemen aan de class action rechtszaak. Op de webpagina staat dat het advocatenkantoor zelf de kosten van het voeren van de rechtszaak zal betalen, evenals de juridische kosten die door de andere partij gevraagd zal worden indien de class action rechtszaak niet slaagt.

Maar mocht de rechtszaak wel slagen, dan wordt er een deel van de aanspraak op schadevergoeding van de eiser aan JPB Liberty en de tokenhouders uitbetaald, die de collectieve actie gefinancierd hebben.

De enige kosten voor aanmelding zijn het recht van een individu om afzonderlijk een aanklacht in te dienen.

Hamilton gelooft dat het bedrag aan claims vóór de deadline tot wel 300 miljard dollar kan oplopen.

De CEO daagde tevens het voorwendsel van de techgiganten uit om het verbod op crypto advertenties te rechtvaardigen door zo hun consumenten tegen scams te beschermen.

“Er zijn overal op YouTube imitatie scams van cryptovaluta te vinden, die zich voordoen alsof ze de CEO van Ripple of Binance zijn. YouTube is er dus niet in geslaagd om daadwerkelijke imitatie scams te verbieden, terwijl het wel de echte bedrijven verbiedt”, stelde hij.

Hamilton benadrukte onderzoeksresultaten die op een trend duiden waarbij bij de meeste crypto scams verband houden met scammers die zich als bekende persoonlijkheden in de blockchain industrie voordoen. Hij wees daarnaast op een recente toename van crypto imitatie scams die op YouTube opgedoken zijn.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.