Redactionele onafhankelijkheid zal heilig zijn, zegt CZ nadat Binance investeert in Forbes

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Redactionele onafhankelijkheid zal heilig zijn, zegt CZ nadat Binance investeert in Forbes

By Harshini Nag - Kort bericht

Analisten vragen zich af of deze deal een potentieel belangenconflict is, gezien de kwetsbaarheid van crypto voor mediahype

De belangrijkste cryptocurrency exchange Binance heeft aangekondigd dat het een belang van $200 miljoen zal nemen in het wereldwijde mediabedrijf Forbes, meldde BBC vorige week. De deal zal naar verwachting van Forbes een toonaangevende bron voor informatie over digitale activa zijn en de reikwijdte van zijn technologiesectie diversifiëren.

In een verklaring die werd vrijgegeven toen de deal werd aangekondigd, verklaarde Binance-oprichter Changpeng 'CZ' Zhao dat media een essentieel element was bij het opbouwen van consumentenbegrip en het opleiden van de massa over de voordelen van blockchain-technologie en het potentieel van de cryptomarkt.

Hoewel de deal met het 105 jaar oude legacy mediamerk een nieuw hoogtepunt voor Binance markeert, heeft dit wel geleid tot vragen over de bedoelingen van Binance. Binance klaagde Forbes vorig jaar aan wegens laster voordat het de zaak uiteindelijk liet vervallen.

Verder hebben analisten erop gewezen dat crypto-activa kwetsbaar zijn voor mediahype en manipulatie door beroemdheden. Dit heeft geleid tot bezorgdheid over de vraag of de investering een potentieel belangenconflict is voor Binance.

CZ ging op Twitter om af te rekenen met deze beweringen en verduidelijkte dat de redactionele onafhankelijkheid van Forbes heilig zou blijven. De Chinees-Canadese miljardair verklaarde verder dat de focus van Binance zal liggen op het helpen van Forbes bij het bouwen van een web3-infrastructuur in de komende jaren.

“…Zoals veel snelgroeiende, innovatieve bedrijven, is Binance gewend aan media-onderzoek. Dat is een noodzakelijke realiteit als je de leider bent van een disruptieve industrie” , voegde hij eraan toe.

In een interview met CNBC verklaarde CZ verder dat Binance ook investeringen in andere traditionele bedrijven in de gaten houdt om dergelijke bedrijven te helpen blockchain te adopteren om transparantie te implementeren via een systeem dat transacties registreert in een gedecentraliseerd grootboek.

In reactie op de beschuldigingen zei Forbes-woordvoerder Bill Hankes dat de rol van Binance beperkt zal zijn tot het aanbieden van technisch advies en het helpen van de zakelijke publicatie om zijn merk te maximaliseren:

"Forbes is al meer dan een eeuw fel onafhankelijk, ongeacht ons eigendom, en dat verandert niet. De integriteit van onze vertrouwde journalistiek is ons belangrijkste merkmiddel."