HomeRevolut dankzij 800 miljoen dollar fondsenwerving grootste Britse fintech

Revolut dankzij 800 miljoen dollar fondsenwerving grootste Britse fintech

De snelstgroeiende financiële super-app van het Verenigd Koninkrijk heeft een waarde van 33 miljard dollar, wat het zo waardevoller dan NatWest en de meeste FTSE 100 bedrijven maakt

Revolut zal naar verwachting een fondsenwerving van 800 miljoen dollar meedelen, waardoor het één van Europa’s meest waardevolle fintech bedrijven ooit zal worden, aldus Sky News.

De financieringsronde zag de deelname van heel productieve tech investeerders, waaronder het Japanse multinational SoftBank’s Vision Fund en het in New York gevestigde Tiger Global Management, waarbij beide bedrijven nu een belang van 5% in Revolut hebben.

Revolut, gevestigd in Londen, het Verenigd Koninkrijk, biedt een financiële ‘super-app’ die het reizigers goedkope wisselkoersen biedt, waar haar klanten ten minste 28 valuta’s mee over kunnen boeken en inwisselen en alsmede de toegang tot vermogensbeheer, uitgaven analyses en geldopnames bij meer dan 55.000 geldautomaten hebben.

De fintech is in 2015 door de voormalig Lehman Brothers handelaar Nik Storonsky en de developer Vlad Yatsenko opgericht, die daarvoor ook al financiële systemen bij tier one investeringsbanken bouwde. Revolut is sindsdien tot een bedrijf uitgegroeid met meer dan 15 miljoen gebruikers wereldwijd en heeft alsmede een spaaroptie, aandelen investeringen, verzekeringsproducten en handelshulpmiddelen voor cryptovaluta’s uitgerold.

Revolut werkte eerder dit jaar met het Fireblocks en blockchain analysebedrijf Elliptic samen om haar cryptogeld aanbod uit te breiden. Hierdoor konden gebruikers hun crypto in persoonlijke wallets bewaren, deze uitgeven en naar andere diensten overdragen.

Hoewel Revolut vorig jaar meer dan 200 miljoen Britse pond (234 miljoen euro) verlies boekte, wordt het nu op 24 miljard Britse pond (28 miljard euro) gewaardeerd, wat betekent dat het meer waard is dan de NatWest bank. De financieringsronde maakt Revolut zelfs waardevoller dan bijna driekwart van de FTSE 100 bedrijven.

Storonsky zei dat dit “een bevestiging is van onze missie om een wereldwijde financiële super-app te creëren waarmee klanten al hun financiële behoeften via één enkel platform kunnen beheren.”

Ondertussen meldde Karol Niewiadomski, senior investeerder bij SoftBank, dat Revolut “in de voorhoede van Europa’s ontluikende neobancaire sector staat”, dit omdat haar “innovatiesnelheid de rol van financiële diensten opnieuw gedefinieerd heeft”.

Mikko Salovaara, de Chief Financial Officer van het bedrijf, suggereerde verder dat Revolut haar aandelen uiteindelijk met een nog hogere waardering op de beurs zal gaan noteren.

De Britse minister van Financiën, Rishi Sunak, tweette gisteren: “Goed nieuws dat @RevolutApp 800 miljoen dollar heeft opgehaald en van plan is om nog meer uit te breiden – waardoor er nog meer banen hier in het Verenigd Koninkrijk gecreëerd worden. We willen graag nog meer geweldige Britse fintech succesverhalen zien.”

Tags:
UK
We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.