Eric Schmidt, voormalig CEO Google: meer interesse in toekomst Web3

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Eric Schmidt, voormalig CEO Google: meer interesse in toekomst Web3

By Hassan Maishera - Kort bericht

De decentralisatie van internet heeft wereldwijd de aandacht getrokken van veel mensen.

Eric Schmidt, de voormalig CEO en voorzitter van Google, zei zeer geïnteresseerd te zijn in de toekomst van Web3. Dat zei hij tijdens een recent interview met CNBC.

De voormalige topman van Google gaf toe dat hij geld had geïnvesteerd in verschillende cryptocurrencies. Hij voegde er echter aan toe dat het meest interessante deel van blockchain-technologie niet cryptocurrencies zijn:

“Een nieuw model [van het internet] waarbij je als individu je identiteit [kan] beheren en waar je geen gecentraliseerde manager hebt, is erg krachtig. Het is erg verleidelijk, en het is erg gedecentraliseerd. Ik herinner me dat gevoel toen ik 25 was, dat gedecentraliseerd alles zou zijn.”

Schmidt zei dat als hij een software-engineer was die net begon, hij zich zou concentreren op kunstmatige intelligentie (AI) of Web3. Hij voegde eraan toe dat zijn interesse in Web3 voortkomt uit de tokenomics die door de meeste blockchain-projecten wordt gebruikt.

Hij wees er verder op dat Web3 zou leiden tot nieuwe modellen van eigendom van inhoud en manieren om mensen te compenseren voor hun creatie. Schmidt voegde eraan toe:

″[Web3′s] economie is interessant. De platforms en de gebruikspatronen zijn erg interessant”, zegt Schmidt. “[Het] werkt nog niet, maar zal dat in de toekomst wel doen.”

Hoewel hij cryptocurrencies bewondert, zei Schmidt dat de meeste blockchain-netwerken veel tijd besteden om ervoor te zorgen dat niemand ze aanvalt. Volgens de voormalige Google-exec is de verhuizing ongelooflijk verspillend.

Ondanks dat hij toegaf dat hij enkele cryptocurrencies bezit, noemde Schmidt de specifieke munten waarin hij heeft geïnvesteerd niet.

De markt voor cryptocurrency heeft de afgelopen jaren de reguliere aandacht gekregen. Grote technologiebedrijven en technologie-experts hebben de mogelijke effecten van blockchain-technologie en cryptocurrencies op de wereldeconomie besproken.

De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency ligt rond de $2 biljoen, een daling ten opzichte van de recordhoogte van $3 biljoen in november 2021.