Ripple expandeert verder in China via Tsinghua universiteit

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ripple expandeert verder in China via Tsinghua universiteit

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Ripple is een van de blockchaintoepassingen die niet te stoppen lijkt. Na de groeiende marktkapitalisatie spreidt de blockchaintoepassing de vleugels verder en gaat het samenwerken met de universiteit van Tsinghua. Dit betekent dat Ripple (XRP) een van de eerste blockchaintoepassingen kan worden met vaste voet in de grond bij de Chinese overheid. En dat is direct de kritiek vanuit de community, want is dit eigenlijk wel zo aantrekkelijk als het lijkt?

Ripple via Tsinghua
Ripple via Tsinghua naar de haven van Hainan? – Bron: HelloRF Zcool/shutterstock.com

Samenwerking met de universiteit

De samenwerking tussen Ripple en de universiteit is gericht op het verder ontwikkelen van de mogelijkheden op de blockchain en het ontwikkelen van baankansen op dit gebied. Het is niet de eerste samenwerking van Ripple waarbij de aandacht ligt op het investeren in kennis. Een van de ontwikkelaars van Ripple stelt zelf dat het doel tweeledig is. Niet alleen wordt er meer geïnvesteerd in de ontwikkelingen, ook krijgen de Chinese studenten toegang tot meer informatie waardoor zij zelf meer kunnen doen met deze blockchain in de toekomst.

De grote – en donkere – Aziatische markt

Ripple is hiermee een van de eerste blockchaintoepassingen die werkelijk in de core van de samenleving komt te staan. Door samen te werken met de universiteit wordt namelijk direct het gesprek geopend met de Chinese overheid. De overheid die een haatliefdeverhouding heeft met de blockchain en tevens de overheid die exact wil weten wat er gebeurt op welk moment, zeker op het gebied van cryptovaluta. Dat is waarom de community nog terughoudend is. Ja, de Aziatische markt is een megamarkt waar miljarden mensen direct bereikt kunnen worden – maar wat gaat de Chinese overheid doen?

Aziatische markt eindeloos voor Ripple
Mogelijkheden Aziatische markt eindeloos voor Ripple – Bron: Chuyuss/Shutterstock.com

Ripple werkt veel samen met organisaties en overheden. Het is een ontwikkelaar die compromissen zoekt, maar die tevens gehecht is aan het idee achter de blockchain: vrijheid en democratie. Of dit gaat botsen met China, dat is nog de vraag. Wat wel zeker is, is dat Ripple opnieuw een waardevolle partner aan de lijst met samenwerkingen toe heeft mogen voegen en dat deze blockchaintoepassingen onophoudelijk blijft groeien, investeren en ontwikkelen. Wanneer Ripple als eerste blockchaintoepassing werkelijk een vinger in de pap krijgt in de Aziatische economie, dan is het einde aan de mogelijkheden zoek. Zeker in een gebied waar zoveel onrust is en waar zoveel mensen op zoek zijn naar mogelijkheden die wél toegankelijk en vrij van corruptie of staatsingrijpen zijn.

Uitgelichte afbeelding Bron: Immersion Imagery/Shutterstock