Ripple en Flutterwave trekken Afrika naar wereldeconomie

Ripple en Flutterwave gaan samenwerken om Afrika aan te laten sluiten bij de wereldeconomie. Een belangrijke stap in het proces was de samenwerking met Ripple waardoor er mogelijkheden geboden werden die voorheen ondenkbaar waren in de Afrikaanse economie. Flutterwave is een betaalprovider die zich richt op het opzetten van infrastructuren voor betalingen in Afrika zodat deze landen deel kunnen nemen aan de wereldeconomie, onder andere door veilige betalingsnetwerken voor banken op te zetten. Door gebruik te maken van de Ripple blockchain kan Flutterwave nu grote stappen zetten en een compleet netwerk opzetten met de xRapid-technologie en de TLS van het blockchainnetwerk.

Aansluiting op de wereldeconomie van groot belang

Bij het opzetten van de blockchain werden er veel doelstellingen bepaald en veel beloftes over het internet geslingerd. Een van de beloftes was dat gebieden met achterstand zouden profiteren van de mogelijkheden en dat rijkdom eerlijker verspreid zou worden door de blockchaintechnologieën. Ripple is de eerste die hier nu grote stappen in gezet heeft door de technologie en het netwerk samen te voegen met Flutterwave, waardoor het mogelijk wordt om betalingen te doen naar Afrika en te accepteren vanuit Afrika. Voor het continent zelf is het ook een grote stap: inwoners van verschillende landen kunnen op deze manier sneller geld naar elkaar overmaken op een veilige en transparante manier.

Voor Ripple is dit niet de eerste samenwerking in een gebied met achterstand en naar alle waarschijnlijkheid ook niet de laatste.

Alle transacties zijn immers te herleiden door te kijken naar de geschiedenis van elk account. Betalingen kunnen niet gewist worden, noch kunnen ze ongedaan gemaakt worden – beide sterke voordelen op een continent waar fraude en corruptie problematisch zijn. Door de drempel voor betalingen te verlagen en het mogelijk te maken om altijd en overal geld te ontvangen en uit te geven, draagt de samenwerking sterk bij aan de economie in Afrika, alsmede de wereldhandel op de langere termijn. Voor de gebruikers is geen cryptovaluta wallet nodig: de cryptomunt wordt namelijk niet gebruikt binnen het protocol dat door Flutterwave gebruikt wordt. Koersstijging van Ripple is dan ook niet direct de voorspelling.

Snel, makkelijk, veilig en internationaal betalen: nu ook in Afrika

De mogelijkheden voor Ripple

Desalniettemin is Ripple kopen helemaal geen slecht idee wanneer we kijken naar de investeringsmogelijkheden. Ripple werkt namelijk al samen met betaalproviders in Azië, is een samenwerking met onder andere Santander aangegaan en is nu ook actief in Afrika. Hoewel de munten zelf niet gebruikt worden binnen het betalingssysteem, betekent dit wél dat de naam Ripple overal ter wereld genoemd wordt en herhaaldelijk gebruikt wordt door de mensen die betalingen doen en ontvangen. Dat zorgt ervoor dat de eerste aantrekkelijke cryptomunt voor al deze mensen de munt is waarvan zij de naam kennen: Ripple XRP.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.