Ripple komt via Earthport naar BNP Paribas in België

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ripple komt via Earthport naar BNP Paribas in België

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De mogelijkheden die Ripple biedt voor het bankwezen zijn eindeloos en nu komt de blockchaintoepassing ineens met grote stappen richting Nederland en België. BNP Paribas, de grootste bank van België, heeft aangekondigd dat het samen gaat werken met Earthport. Earthport is een financieel instituut dat zich vooral richt op het aanbieden van betalingsmogelijkheden over de grens en gebruikt daar onder andere de diensten van Ripple voor. Interessant dus, want dit betekent dat de Belgische klanten van BNP Paribas binnenkort gebruik kunnen maken van snellere transacties tegen lagere kosten en dat wereldwijd.

Ripple en Earthport werken samen sinds 2014

Al in 2014 werd bekendgemaakt dat Ripple en Earthport samen gingen werken. Earthport integreerde hierop direct het protocol van Ripple in het betaalsysteem dat op dat moment al aangeboden werd. Het gevolg: de klanten van Earthport profiteerden van lagere kosten tegen dezelfde kwaliteitsstandaard als voorheen.

Earthport richt de dienstverlening op zowel bedrijven als particuliere afnemers. Earthport staat daarnaast bekend om de transparantie en de slogan ‘Piece of Mind’ voor de klanten, wat concreet inhoudt dat de klanten van Earthport op een makkelijke wijze hun vermogen kunnen laten groeien.

Uitbreiding voor BNP Paribas?

De ontwikkelingen zijn goed nieuws voor BNP Paribas, een van de eerste banken die gebruik gaat maken van het protocol van Ripple én het enorme netwerk van Earthport. Earthport heeft eerder al gewerkt aan het uitbreiden van het netwerk van betalingen bij BNP Paribas dat nu een globaal bereik heeft. Het samenwerken met Earthport heeft er bij BNP Paribas voor gezorgd dat er een veel grotere markt bediend kan worden. Tegelijkertijd geeft de directie van BNP Paribas een duidelijk signaal af: ‘We willen de beste service en opties aanbieden aan onze klanten.’ Met de betere mogelijkheden, lagere kosten en snellere transacties via Earthport en het protocol van Ripple betekent dit veel nieuwe mogelijkheden in de nabije toekomst.

Geen unicum voor Ripple

Voor BNP Paribas is dit een grote stap in de richting van de toekomst. Voor Ripple is het een extra partner in al een indrukwekkende lijst van partners van deze blockchain technologie. IBM, Western Union, JP Morgan, Bank of America, Santander en zelfs de Rabobank werken al samen met Ripple Labs, het bedrijf achter de XRP. Eerder al maakten we bekend dat Ripple met SBI Remit samenwerkte.

Wat dit voor de prijs van Ripple gaat betekenen, is nog onduidelijk. De XRP-munten zijn namelijk niet nodig binnen het protocol van betalingen van Ripple zelf. Ook moet erop gewezen worden dat de grote concurrent, de Stellar blockchain, bezig is aan uitbreidingen waarbij wél sprake is van decentralisatie. Op dit moment lijkt Ripple een flinke voorsprong te hebben dankzij het grote aantal partners, waaronder Earthport – die op zijn beurt weer een flink aantal partners aan de lijst toe mag voegen.

De gevolgen voor de Belgische klanten

Wat de exacte gevolgen zijn voor de Belgische klanten en welke voordelen dit met zich meebrengt, is nog niet bekend en zal naar alle waarschijnlijkheid eerst door BNP Paribas naar de klanten gecommuniceerd worden.