Ripple Markets is nu een geregistreerd bedrijf in Wyoming

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ripple Markets is nu een geregistreerd bedrijf in Wyoming

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een close-up foto van de Ripple munt met haar logo

Ripple is, ondanks de huidige problemen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), een geregistreerd bedrijf in Wyoming geworden

Het op blockchain gebaseerde betalingsbedrijf Ripple Labs is een geregistreerd bedrijf in Wyoming geworden. Uit de gegevens die van de Secretary of State van Wyoming zijn verkregen, blijkt dat Ripple Markets WY LLC na een eerste aanvraag eerder deze maand nu een actief bedrijf in de staat is.

Ripple is nu een naamloze vennootschap in Wyoming en de geregistreerde agent zal in Cheyenne gevestigd zijn. Wyoming wordt dankzij de cryptovriendelijke wetten een aantrekkelijke staat voor cryptobedrijven.

Caitlin Long, de oprichter en CEO van AvantiBT, heette Ripple Labs welkom in de staat. De Wall Street veteraan tweette over deze nieuwste ontwikkeling. Ze zei: “Meer cryptovaluta realiseren zich  vanwege onze cryptovriendelijke wetten dat Wyoming een betere domicilie is dan Delaware”.

Long benadrukt dat cryptobedrijven vanwege het ontbreken van bedrijfs- of franchisebelastingen naar de staat verhuizen. Bovendien zijn cryptovaluta’s van onroerendgoedbelasting en omzetbelasting in de staat vrijgesteld.

Het is nog steeds onduidelijk of Ripple haar hoofdkantoor naar Wyoming zal verhuizen, aangezien het hoofdkantoor zich nog steeds in San Francisco bevindt. Het blockchain bedrijf en enkele van haar leidinggevenden werden door de SEC gedagvaard voor het zonder vergunning in de vorm van XRP uitgeven en verkopen van effecten.

De rechtszaak leidde ertoe dat XRP haar plaats als de op twee na grootste cryptovaluta verloor en enorme verliezen op de markt leed. Hoewel de XRP prijs hersteld is en weer boven de 0,6 dollar wordt verhandeld, is het momenteel de zevende grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie, achter Cardano, Tether, Polkadot, Binance Coin, Ethereum en Bitcoin.

Het registreren van Ripple Labs in Wyoming is een verrassende zet van het bedrijf, aangezien de mede-oprichter Chris Larsen en de CEO Brad Garlinghouse hun ongenoegen over het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving van de crypto en blockchain sector in het land hadden geuit.

Wyoming is één van de toonaangevende bestemmingen voor cryptobedrijven in de Verenigde Staten geworden. De cryptobedrijven in deze staat ontvangen een uitstekende steun van de overheid. Vorig jaar kreeg de crypto-uitwisseling Kraken een vergunning om als cryptobank in de staat te opereren. Avanti kreeg ook de goedkeuring om als een cryptobank cryptogeld te ontvangen en te bewaren.