Ripple prijsanalyse: XRP lijdt verlies na een dramatische marktdaling

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ripple prijsanalyse: XRP lijdt verlies na een dramatische marktdaling

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
Een XRP munt

De prijs van XRP is de afgelopen 24 uur met meer dan 10% gedaald, maar het herstelt zich weer langzaam na de creatie van een sterke ondersteuning boven de 1,2 dollar

De algehele cryptomarkt is de afgelopen uren gedaald, waarbij de meeste toonaangevende cryptovaluta’s meer dan 10% van hun waarde verloren. XRP heeft de afgelopen maanden goed gepresteerd, maar de markt heeft zich nu omgedraaid, waardoor de cryptovaluta naar een bearishe divergentie is gepusht.

Na de dip van gisteren is XRP erin geslaagd om, na een ondersteuning in de 1,20 dollar regio te creëren, het 1 dollar niveau te vermijden.

XRP prijsvooruitzicht

Een blik op de XRP/USD 4-uurs prijsgrafiek laat zien dat de cryptovaluta langzaam van haar recente verliezen herstelt. XRP is in het afgelopen uur al met 2% ten opzichte van de Amerikaanse dollar gestegen, terwijl de XRP/USD een sterke ondersteuning op de 1,24 dollar heeft verworven en nu op het moment van dit rapport al bijna op 1,38 dollar verhandelt.

Als deze positieve trend zich voortzet, dan kan XRP binnenkort haar 100 dagen eenvoudig voortschrijdend gemiddelde op 1,50 dollar bereiken.

XRP/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

De belangrijke technische indicatoren, zoals de MACD en de RSI, laten zien dat XRP zich in een bearish gebied bevindt. Als het bearishe sentiment in de markt sterker wordt, dan zou XRP de komende uren nog meer verlies kunnen lijden. Als de koers buiten haar prijskanaal zou komen, dan zou XRP zelfs het 1,24 dollar ondersteuningsniveau kunnen verliezen.

XRP fans dringen op een Tesla acceptatie aan

De cryptomarkt zakte in na de tweet van Elon Musk. Musk zei daarin dat Tesla, vanwege de impact van de cryptovaluta op het milieu, niet langer meer Bitcoin zal accepteren. Tesla meldde dat het naar andere energie-efficiënte cryptovaluta’s zal gaan kijken, en sommige XRP liefhebbers op Twitter dringen al op de acceptatie van XRP door de elektrische autofabrikant aan.