Ripple prijsanalyse: zal XRP voor een nieuwe rally richting de 2 dollar gaan?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ripple prijsanalyse: zal XRP voor een nieuwe rally richting de 2 dollar gaan?

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Ripple’s XRP kon gisteren de 2 dollar markering niet doorbreken, maar vertoont tekenen van een langere run die het boven deze weerstand zou kunnen pushen

XRP is één van de best presterende cryptovaluta’s van de afgelopen week. Het is de afgelopen zeven dagen met bijna 100% ten opzichte van de Amerikaanse dollar gestegen. Het XRP/USD handelspaar steeg gisteren met 2,30%, na een sprong van 22,24% de dag ervoor.

De rally van XRP ging door tot in de vroege uren van donderdag en steeg tot een hoogtepunt van 1.96.695 dollar. Door het eerste grote weerstandsniveau van 1,9839 dollar niet te kunnen doorbreken, zakte het XRP/USD handelspaar naar een dieptepunt van 1,56077 dollar. XRP slaagde er echter in om het eerste grote ondersteuningsniveau van 1,5132 dollar te vermijden, waardoor het terug kon veren om weer boven de 1,70 dollar te verhandelen. Op het moment van schrijven verhandelt XRP tegen 1.746 dollar.

XRP prijsvooruitzicht

In de loop van de dag zou XRP moeten beginnen met het herwinnen van het 1,7832 dollar draaipunt, om zo een kans te maken om het eerste significante weerstandsniveau van 2,0210 dollar wederom te kunnen bereiken. De prijsdaling van XRP valt samen met die van de algehele markt, en de cryptovaluta zou de hulp van de bredere markt kunnen gebruiken om weer boven het hoogste punt gisteren van 1.99695 dollar uit te komen.

In het geval van een aanhoudende marktrally zou de cryptovaluta ook nog de weerstand op de 2,20 dollar niveaus kunnen beproeven voordat er een mogelijke terugval plaatsvindt, met het tweede grote weerstandspunt op 2,2038 dollar.

Als het draaipunt van 1,7832 dollar echter niet doorbroken wordt, dan kunnen de bears de controle overnemen en het eerste belangrijke ondersteuningsniveau van 1,6004 dollar in het vizier brengen. Tenzij er een massale uitverkoop plaatsvindt, zal XRP dan hoogstwaarschijnlijk het tweede grote ondersteuningsniveau van 1,3626 dollar vermijden. Elk potentieel nadeel zou door de 23,6% FIB op 1,5426 dollar gecompenseerd kunnen worden.

XRP/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

Een nadere beschouwing van de XRP/USD 4-uurs prijsgrafiek laat zien dat het handelspaar 78% boven de 100-daagse SMA (0.98810) handelt. De MACD lijn is ondanks de lichte prijsdaling van de afgelopen uren erg bullish. De RSI is boven de 60 en komt zo dichter bij het overbought (OB) gebied, wat suggereert dat XRP een bullishe cyclus heeft en dit nog een tijdje kan aanhouden.

CoinShares kondigt de XRP Exchange Traded Product (ETP) lancering aan

XRP zou een boost van CoinShares kunnen krijgen die aankondigde dat het gisteren een XRP ETP heeft gelanceerd. Europa’s grootste investeringsmaatschappij voor digitale activa meldde dat de XRP ETP onder de XRPL ticker op de gereguleerde SIX Swiss Exchange genoteerd zal worden.

Het nieuws komt nadat Ripple enkele geschillen in de lopende SEC rechtszaak had gewonnen en zou XRP kunnen helpen om nog weer verder te kunnen stijgen.