Ripple prijsvoorspelling voor juni 2021

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ripple prijsvoorspelling voor juni 2021

By Chris Morris - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Nu de juridische strijd met de SEC in het voordeel van Ripple begint te kantelen, kan XRP dan eindelijk de nummer drie positie heroveren?

Ripple was in het recente verleden één van een triumviraat van de belangrijkste cryptovaluta’s, dit naast Bitcoin en Ethereum. Dat is misschien niet langer meer het geval, aangezien andere cryptovaluta’s de afgelopen jaren Ripple in hebben gehaald.

Maar Ripple blijft niettemin één van de meest herkenbare cryptovaluta’s en wordt, vanwege haar geloofwaardigheid bij grensoverschrijdende betalingen, al door verschillende banken en financiële instellingen ondersteund. Dit betekent dat Ripple stevig in de top 10 van cryptovaluta’s ter wereld verankerd blijft, en het token heeft dus al miljarden dollars aan investeringen aangetrokken.

Juist daarom gaan we in dit artikel de handelsvooruitzichten voor Ripple in 2021 beoordelen, na wat een succesvolle, zij het dramatische, periode voor cryptogeld in het algemeen was.

Huidige Ripple prijs

Ripple heeft al een bewogen 2021 achter de rug, met een piekprijs van meer dan 1,80 dollar, wat bijna 9 keer de prijs is waarmee het het jaar begon. Het token is sindsdien enigszins in waarde gecorrigeerd, maar heeft over het algemeen nog steeds een uitstekend handelsjaar beleefd.

Ripple ging in 2021 tegen de stroom van de vele andere cryptovaluta’s in en steeg in waarde tijdens wat over het algemeen als een mini bearmarkt ervaren werd. Dit is echter niet de eerste keer dat dit gebeurt, waarbij Ripple een ander ethos en richting heeft dan sommige van de andere grote cryptoprojecten.

Eén van de problemen die van invloed op de waardedaling van Ripple in 2021 is geweest, is de SEC rechtszaak tegen Ripple Labs, de ontwikkelaars van het token. De Securities and Exchange Commission heeft juridische stappen ondernomen tegen wat volgens haar niet-geregistreerde digitale activa effecten aanbiedingen zijn. De SEC heeft onlangs een motie ingediend waarin de rechter die de zaak voorzit, verzocht wordt de termijnen voor de feitelijke en deskundige ontdekkingen met 60 dagen te verlengen.

Bron: Coinbase

Dit heeft ongetwijfeld voor enige onzekerheid rond Ripple gezorgd, hoewel 96% van alle SEC zaken al vóór het proces afgewikkeld worden en velen geloven dat een zaak nooit in de buurt van een rechtbank zal komen. Ongeacht dit feit, zal de zaak een belangrijk precedent voor het crypto-ecosysteem wereldwijd scheppen, en de voortdurende juridische strijd wordt uiteraard zeer nauwlettend gevolgd.

Als gevolg van de kwestie schommelde de prijs van Ripple een beetje, waarbij de handelaren enigszins onzeker over de toekomstige richting van de valuta waren. Ripple heeft onlangs een klein herstel meegemaakt, maar de groei is bij sommige van de andere crypto’s in de omgeving achtergebleven, zoals Dogecoin en Binance Coin.

Veel marktwaarnemers hebben echter de kant van Ripple in de SEC wetgeving gekozen, en de langetermijnimpact van dit probleem kan uiteindelijk vrij minimaal zijn. Het is verder positief dat Ripple al sterke verbintenissen met veel aspecten van de reguliere financiële architectuur heeft opgebouwd. Nu veel van de moties van de SEC de afgelopen maanden afgewezen zijn, zou de zaak positief voor XRP afgerond kunnen worden.

Waar je vandaag nog Ripple kan kopen

Ripple prijsvoorspelling

De technische analisten hebben opgemerkt dat de huidige Ripple prijsbewegingen heel interessant voor de toekomst van het token zijn. Ripple behaalde onlangs een dagelijkse winst van 15%, wat duidelijk aangeeft dat de bearmarkt van dit token afnemend is.

Er zijn echter ook enkele gemengde berichten. De dagelijkse actieve adressen van Ripple daalden van bijna 50.000 met 83% na de piek van 12 april. Dit duidt op een afname van de interactie en activiteit die aan het token gekoppeld is, wat tot verminderde handelsvolumes kan leiden. Evenzo daalde de netwerkgroei van Ripple van 12.373 op 19 april tot 3.172 op 31 mei; wat een daling van meer dan 70% is.

Bron: Coinbase

Desalniettemin hebben de technische analisten opgemerkt dat het recente handelspatroon van Ripple suggereert dat het een positie van fundamentele ondersteuning bereikt. In dit scenario zou de huidige prijs in feite een basis voor het token in de handel kunnen vormen, en zal het gaan stijgen en haar piekwaarde hopelijk gestaag terugwinnen.

Het is duidelijk dat de uitkomst van de SEC zaak als cruciaal voor de toekomst van Ripple wordt beschouwd, hoewel de meeste marktwaarnemers verwachten dat dit redelijk gunstig zal zijn.

Ripple prijsvorming in juni

Ripple’s prijs heeft in de recente handel een aanzienlijke weerstand op het 1,10 dollar niveau ondervonden. Dit is aanzienlijk lager dan de piekwaarde die eerder dit jaar bereikt werd, wat erop wijst dat Ripple wat handelsproblemen heeft ondervonden.

Maar de analisten zijn van mening dat als het token deze belangrijke psychologisch barrière doorbreken kan, de waarde ervan waarschijnlijk aanzienlijk zal stijgen, met een korte termijn prijsdoelstelling van iets meer dan 1,30 dollar dat in sommige kringen genoemd is. Dit zou relatief snel bereikt kunnen worden en zou in een relatief kort tijdsbestek een waardestijging van 26% voor Ripple vertegenwoordigen.

Een andere bullishe factor voor Ripple is het 30 dagen marktwaarde naar gerealiseerde waarde model, wat een index is die gebruikt wordt om de gemiddelde winst en het verlies van beleggers te meten die in de afgelopen maand Ripple hebben gekocht. Dit geeft momenteel aan dat Ripple zich in een kansenzone bevindt en dat de beleggers mogelijk geadviseerd kunnen worden om het token aan te kopen.

Dit biedt langetermijnbeleggers de mogelijkheid om in een dieptepunt in de markt Ripple tokens te kopen. Technisch gezien bevindt de prijs van Ripple zich momenteel in een veilige zone, waarbij de waarde in de nabije toekomst waarschijnlijk niet (veel) zal dalen. Dit vertegenwoordigt zeker een koopkans voor degenen die in de geloofwaardigheid van het token op lange termijn geloven.

Er moet daarnaast met het macro-economische plaatje voor de planeet rekening gehouden worden, en dat blijft complex en genuanceerd. Hoewel er van een economisch herstel sprake is, is dit zonder meer onzeker en onstabiel, wat betekent dat cryptovaluta’s de komende maanden uitstekende handelsinvesteringen kunnen blijven. Crypto’s hebben onbetwistbaar behoorlijk van het financiële klimaat geprofiteerd dat met de Covid-19-pandemie en de daarmee samenhangende lockdown gepaard gaat.

De crypto’s beginnen eveneens te herstellen van de opmerkingen van Elon Musk, de CEO van Tesla, die enige chaos in de cryptowereld veroorzaakte door kritiek op het elektriciteitsgebruik van Bitcoin te uiten. Nu het stof over deze opmerkingen is neergedaald, kunnen we verwachten dat de grote cryptovaluta’s zich de komende maanden weer zullen herstellen.

Let op: het bovenstaande artikel is een persoonlijke mening van de schrijver, die van de relevante marktgegevens afgeleid is. Het is niet direct als een beleggingsadvies bedoeld.