Ripple revolutioneert internationale betalingen met SBI Remit

samenwerking sbi remit ripple

 

Cryptovaluta moeten de toekomst makkelijker maken wanneer het aankomt op internationale betalingen. Vooral de snelheid moet beter én de kosten moeten lager. Een blockchaintechnologie die hier inherent mee verbonden is, is uiteraard Ripple. Ripple is al vanaf dag een bezig met het aanpakken van de problemen en heeft nu de revolutie voor de deur staan. In Japan wordt het mogelijk om via SBI Remit betalingen te ontvangen, op te nemen en te versturen. Dat is goed nieuws voor het grote aantal werknemers uit het buitenland, met name voor de arbeiders uit Thailand.

Snel geld ontvangen én geld versturen

Japan heeft een groot aantal mensen vanuit het buitenland. Zij werken in de Japanse industrie en dienstensector en krijgen dus ook betaald in Japan zelf door de werkgevers. Maar dat is lang niet zo makkelijk als het klinkt. De buitenlandse bankrekeningen van deze arbeiders vergen extra tijd én kosten om de betalingen te verwerken. De 47.000 Thaise arbeiders die dit geld graag door willen sturen naar hun families zien dat dit vervolgens ook weer veel tijd én geld kost. Maar dankzij Ripple komt hier een eind aan. Samen met SBI Remit is er een oplossing gekomen voor deze arbeiders en de vele andere werknemers in Japan die niet uit het land zelf komen.

SBI Remit is een samenwerking aangegaan met Ripple zodat het gebruik kan maken van de xCurrent Software. Deze software maakt het mogelijk om snelle en goedkope overboekingen te realiseren, ook wanneer de bankrekeningen niet in hetzelfde land geregistreerd staan. Concreet betekent dit dat de Thaise arbeiders binnen een fractie van tijd geld over kunnen maken naar hun familie zonder hier veel voor te betalen.

Het begin van de revolutie?

Blockchaintoepassingen zoals Bitcoin en Ethereum zijn opgezet om te doen wat Ripple nu doet. Waarom het Ripple wel gelukt is en Bitcoin en Ethereum achterblijven is redelijk eenvoudig. Bitcoin en Ethereum zijn decentraal. Er is geen aansprakelijk bedrijf en geen vast contactpersoon. Bij Ripple is dit anders. Waar de Ripple-blockchain in principe decentraal moet zijn, is Ripple zelf het bedrijf achter de blockchain. Dit betekent dat er altijd een aanspraakpunt is en dat er mensen zijn die druk aan het werk zijn met aanpassingen en toepassingen. Dat is ook direct de reden waarom verschillende Nederlandse banken interesse hebben getoond in de blockchaintoepassing achter Ripple. Aangezien de eerste grote stappen nu in Japan gezet zijn, is het aannemelijk dat er binnen korte tijd meer actoren volgen die ook snellere transacties mogelijk willen maken tegen lagere kosten.

ripple financiële revolutie japan
In Japan kunnen buitenlandse werknemers snel geld overboeken dankzij Ripple

Wat betekent dit voor Ripple?

De community achter Ripple is ongekend groot. Er zijn veel trouwe aanhangers die al vanaf dag een meewerken aan de mogelijkheden. Voor de mensen die overwegen om Ripple te kopen is het een goed moment om de markt in te stappen aangezien de prijs van XRP snel gestegen is na dit nieuws. Wanneer alle implementaties rond zijn en andere banken volgen, stijgt de prijs van Ripple binnen de kortste keren naar ongekende hoogtes omdat het een probleem oplost waar wereldwijd hinder van ondervonden wordt.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.