Ripple schikt een juridisch geschil met YouTube over XRP scams

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ripple schikt een juridisch geschil met YouTube over XRP scams

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
RippleNet en het XRP logo

Het blockchain betalingsbedrijf Ripple meldde dat het zijn juridische geschil met YouTube over XRP scams op hun platform heeft opgelost

Ripple CEO Brad Garlinghouse meldde dat ze het juridische geschil met YouTube hebben geschikt. De twee bedrijven zullen nu samenwerken om XRP scams op het videoplatform aan te pakken en de veiligheid van investeerders te waarborgen.

Ripple had YouTube vorig jaar april aangeklaagd wegens het niet handhaven van zijn eigen beleid en het toestaan van nepaccounts om zich als Ripple en haar CEO Brad Garlinghouse voor te doen. De twee bedrijven hebben het geschil nu geschikt en willen de scams op het videoplatform uitroeien.

Dit maakte Garlinghouse gisteren in een reeks van tweets bekend. Hij zei: “Vorig jaar hebben Ripple en ik YouTube aangeklaagd wegens het niet handhaven van zijn eigen beleid van nepaccounts (die zich voordoen als mijn/Ripple’s geverifieerde accounts) door XRP weggeefacties toe te staan. We hebben nu door samen te werken een oplossing gevonden om dit te voorkomen, detecteren en deze scams te verwijderen”.

De CEO van Ripple is van mening dat sociale platforms nu hun rol beginnen te erkennen bij het aanhouden van de crypto scams. De platforms erkennen tevens de noodzaak om deel van de oplossing uit te maken om ervoor te zorgen dat ze deze scams detecteren, voorkomen en verwijderen.

De juridische strijd duurde bijna een jaar. Garlinghouse tweette destijds: “Vandaag ondernemen Ripple en ik persoonlijk juridische stappen tegen YouTube omdat hun platform het epicentrum voor oplichters is, en ze hebben bijna niets gedaan in reactie op onze constante verwijderingsverzoeken”.

Het onvermogen van YouTube om zijn beleid af te dwingen, resulteerde in geldelijke schade voor gebruikers en een reputatieschade voor het blockchain bedrijf. De oplichters bedrogen slachtoffers met een XRP weggeefactie en overtuigden hen om een ​​bepaalde hoeveelheid XRP toe te sturen en in ruil daarvoor een groter bedrag terug te ontvangen.

De details van de overeenkomst tussen YouTube en Ripple werden niet besproken. Garlinghouse merkte echter op dat het ontbreken van verantwoording en actie in de crypto-omgeving tot een wantrouwen in de industrie zou leiden. Het was absoluut noodzakelijk om op een cruciaal moment het vertrouwen te behouden terwijl regeringen over de hele wereld zich in cryptovaluta’s verdiepen, concludeerde hij.