Ripple zet $100 miljoen in voor opschalen klimaatgerichte innovatie

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ripple zet $100 miljoen in voor opschalen klimaatgerichte innovatie

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

Ripple heeft aangekondigd dat het $100 miljoen aan financiering heeft toegezegd voor blockchain-innovatie die bedoeld is om CO2-verwijdering op te schalen.

De financiering, die naar bedrijven in koolstofmarkten gaat, is ook bestemd voor klimaatgerichte fintech-startups, zei Ripple donderdag.

Volgens het persbericht gaan de fondsen ook naar Ripple’s portfolio van programma’s die erop gericht zijn om tegen 2030 netto nul te worden. Afgezien daarvan zal Ripple de fondsen gebruiken om inspanningen op het gebied van CO2-credittokenization te ondersteunen als niet-fungible tokens (NFT’s) .

Dit, liet het bedrijf weten, zal plaatsvinden op de XRP Ledger (XRPL), waarbij blockchain-technologie helpt om de authenticiteit van NFT’s voor koolstofkrediet te waarborgen.

Een ‘oproep tot actie’ over klimaatverandering

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, merkte op dat de financiering het “directe antwoord van het bedrijf is op de wereldwijde oproep tot actie” inzake klimaatverandering. Hij zei dat bedrijven worden aangemoedigd om middelen en zelfs talent in te zetten als onderdeel van de wereldwijde reactie op het terugdringen van emissies.

Hoewel het verminderen van de uitstoot en de overgang naar een koolstofarme toekomst van het grootste belang zijn, zijn koolstofmarkten ook een belangrijk instrument om de klimaatdoelstellingen te halen. Blockchain en crypto kunnen een katalyserende rol spelen door ervoor te zorgen dat koolstofmarkten hun volledige potentieel kunnen bereiken, waardoor meer liquiditeit en traceerbaarheid naar een gefragmenteerde, complexe markt kan worden gebracht,” voegde Garlinghouse eraan toe.

Volgens de Ripple-chef is de toezegging van $100 miljoen nog een stap om ervoor te zorgen dat de stijgende wereldwijde temperaturen beperkt blijven tot onder de 1,5 graden Celsius.

Ripple werkt samen met verschillende bedrijven binnen de koolstofmarkten om haar doelen te helpen bereiken, waaronder koolstofmineralisatiebedrijf CarbonCure Technologies, door de VN gesteunde tokenisatiestartup Xange.com en koolstofcompensatiebedrijf Invert.

Het bedrijf werkt ook samen met Energy Web Foundation, de Alliance for Innovative Regulation en Rocky Mountain Institute.