Ripple’s Xpring investeert in nieuwe betaalmogelijkheden via Bolt Labs

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ripple’s Xpring investeert in nieuwe betaalmogelijkheden via Bolt Labs

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Ripple’s Xpring investeert in betaaloptie

Xpring, een belangrijke speler voor Ripple, heeft aangekondigd dat het investeert in Bolt Labs, een bedrijf dat werkt aan veilige betaalmogelijkheden over heel de wereld. Ook Zcash (ZEC) is bezig met het opvoeren van investeringen om mogelijkheden te openen. Door de blockchaintechnologie te gebruiken, worden transacties beter versleuteld en kunnen betalingen sneller verwerkt worden. Ook zullen de kosten voor de transacties sterk afnemen omdat het een directe vorm van betalingen betreft.

Xpring investeert in Bolt Labs || Bron: Wit Olszewski – Shutterstock.com

Xpring is een belangrijke speler op de markt

Xpring is op dit moment al bezig met veel meer dan alleen XRP-munten en technologie. Er wordt gewerkt aan het implementeren van verschillende kanalen waarbij uiteenlopende blockchains samengebracht worden. Ook wordt het mogelijk om verschillende valuta te combineren in één betaaltoepassing, waardoor de eeuwige kosten voor het omwisselen van valuta bij banken verleden tijd kan worden.

Dit proces is overigens veel verder dan velen denken. Op dit moment is de XRP TipBot al actief die gebruikt kan worden voor Twitter, Gmail, Outlook en binnenkort zelfs via Skype.

Gaat Bolt Labs de markt revolutioneren?

Het is stiekem een verrassing dat Bolt Labs (met de steun van Ripple) zulke grote stappen zet. Niets ten nadele van Bolt Labs overigens, maar de ogen waren vooral gericht op Ripple dat door middel van verschillende samenwerkingen het internationale betalingsverkeer zou gaan domineren. Tegelijkertijd mag dit geen wonder genoemd worden. De constante expansie van Ripple als betaaloptie voor de toekomst wordt uitsluitend mogelijk gemaakt door samenwerkingen.

Dat Bolt Labs nu in het ‘netwerk’ van partner terecht komt – met aanzienlijke bedragen die geïnvesteerd worden – kan betekenen dat het vanaf nu in een veel hoger tempo gaat gebeuren. Het internationale betalingsverkeer heeft namelijk verschillende pijnpunten die steeds hinderlijker worden:

  • Te veel (onnodige) kosten;
  • Te ingewikkeld met lange nummers, namen en verificaties;
  • Te veel tijd nodig voor het verrichten van transacties;
  • Altijd een provider nodig die de betalingen kan initiëren.
De blockchain neemt het betalingsverkeer over || Bron: Phongphan – Shutterstock.com

Wanneer Bolt Labs samen met Xpring slaagt in de opzet, kunnen we alle vier de nadelen wegstrepen. Betalingen op internationaal vlak worden dan veel goedkoper, makkelijker te verrichten en sneller. Ook is er geen derde partij meer nodig om de transactie te verwerken. Via de blockchain gaat het immers alleen nog om de betaler en de persoon die betaald wordt. En met de mogelijkheden binnen de technologie zelf, zijn er meer dan genoeg manieren om dit veel veiliger te maken.

Daarnaast gaat de schaalbaarheid een grote rol spelen. Ja, Visa kan duizenden transacties per seconde verwerken, maar met het IOT (Internet of Things) in ons achterhoofd is dat niet genoeg. Tienduizenden, al dan niet honderdduizenden microbetalingen moeten gelijktijdig plaats kunnen hebben. En dát is waar de blockchain mogelijkheden biedt die veel verder gaan dan alleen de muntjes die met haviksogen in de gaten gehouden worden. Iets waar Bitcoin (BTC) zeker mee op achterstand gezet gaat worden en wat mogelijkheden biedt voor IOTA (MIOTA), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP).