Robinhood bezuinigt op fulltime personeel met 9%, aandelen dalen fors

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Robinhood bezuinigt op fulltime personeel met 9%, aandelen dalen fors

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

De CEO van Robinhood, Vlad Tenev, zei dinsdag in een blogpost dat de “dubbele rollen en functies” een van de redenen waren waarom het bedrijf besloot de werknemers te laten gaan.

Robinhood heeft aangekondigd dat 9% van het fulltime personeel is ontslagen vanwege de noodzaak om in te krimpen na een snelle expansie in de afgelopen jaren.

De handels-app, opgericht in 2013, zegt dat het aantal werknemers exponentieel groeide in 2020 en de eerste helft van 2021. Toen de vraag van klanten toenam als gevolg van de pandemische lockdowns, fiscale stimuleringsmaatregelen en lage rentetarieven, sprong het voltijdse personeel van het bedrijf van 700 naar 3.800.

Dubbele rollen waren een factor

Vlad Tenev, de CEO van het bedrijf, zei in een: blogpost van dinsdag dat snelle groei onvermijdelijk had geleid tot “dubbele rollen en functies, en meer lagen en complexiteit dan gewenst is.”

Het zijn deze factoren die het bedrijf in overweging nam toen ze de moeilijke beslissing namen om de werknemers te laten gaan, voegde hij eraan toe.

We hebben vastgesteld dat het de juiste beslissing is om deze reducties door te voeren voor het personeel van Robinhood om de efficiëntie te verbeteren, onze snelheid te verhogen en ervoor te zorgen dat we inspelen op de veranderende behoeften van onze klanten.

Robinhood enthousiast over het behalen van strategische doelen

Volgens de CEO zijn de ontslagen een “bewuste stap” om ervoor te zorgen dat het bedrijf zijn strategische doelen blijft realiseren. Het is ook bedoeld om het zijn doelstellingen in de democratisering van de financiële sector te bevorderen.

We zullen ons productmomentum tot 2022 blijven versnellen en zullen belangrijke nieuwe producten introduceren in Brokerage, Crypto en Spending/Saving“, schreef hij.

In de afgelopen twee jaar heeft Robinhood zijn nettogebruikersaccounts laten groeien van 5 miljoen naar 22 miljoen. De omzet steeg ook van ongeveer $278 miljoen in 2019 tot meer dan $1,8 miljard in 2021. GameStop en Dogecoin behoorden tot de top twee van meest verhandelde activa op de handelsapp.

Het bedrijf, dat vorig jaar naar de beurs ging, heeft naar verluidt meer dan $6 miljard in contanten op zijn saldo staan. Het in de VS gevestigde bedrijf maakt donderdag zijn resultaten over het eerste kwartaal bekend.

Robinhood-aandelen daalden scherp na de aankondiging, waarbij de aandelen van het bedrijf 3,75% verloren bij het sluiten van de markt.