Rusland gaat in het noordpoolgebied een mining bedrijf openen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Rusland gaat in het noordpoolgebied een mining bedrijf openen

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Luchtfoto van Norilsk City in Rusland

Goedkope elektriciteitstarieven en het koude weer kunnen meehelpen voor een langere levensduur van cryptomining machines te zorgen

BitCluster, een cryptomining bedrijf in Rusland, vestigt zich boven de poolcirkel in het industriegebied van Norilsk op het schiereiland Taymyr. Deze nieuwe mining boerderij zal voor het delven van Bitcoin 11,2 megawatt aan stroom produceren.

De boerderij zal tevens als een ‘mining hotel’ functioneren, wat inhoudt dat het application specific integrated circuits (ASIC’s) voor klanten zal hosten en hen zal laten betalen voor de elektriciteit die ze verbruiken.

Het land dat gebruikt werd om de boerderij op te zetten, was vroeger een nikkelsmelterij die eigendom was van Nornickel. Nornickel was een Russisch mijnbouw- en smeltbedrijf dat actief bezig was met het verkennen van de blockchain en crypto-omgeving. Het was daarnaast van plan om tokens te verkopen die door metalen in de VS en Zwitserland ondersteund werden. De nikkelfabriek werd vanwege milieuproblemen stilgelegd.

Tatyana Arestova, de woordvoerder van de voormalige nikkelfabriek, onthulde dat de boerderij volgend jaar 31 megawatt aan elektriciteit zou kunnen opwekken, en op het moment van schrijven zijn er 150 ASIC’s van het nieuwste S19 Bitmain model naar het gebied van Norilsk onderweg.

BitCluster heeft al haar eerste klant binnengehaald, een geheime entiteit die uit China afkomstig is. Het bedrijf werkt momenteel aan de logistiek van het verplaatsen van de mining machines van hun klanten van de provincie Sichuan naar Norilsk, waar de prijs van elektriciteit met minder dan vier cent per kilowattuur aanzienlijk goedkoper is.

“Op 24 oktober eindigt in China het regenseizoen, dus zullen hun elektriciteitstarieven verhoogd worden. Chinese miners zullen zich, op zoek naar betere tarieven, gaan verplaatsen.”

Alexander Pestryakov, de voorzitter van de gemeenteraad van Norilsk, gaf zijn goedkeuring aan de plannen om cryptomining centra te bouwen en deelde zijn optimisme voor de toekomst van crypto op de Noordpool.

“Ik weet zeker dat dit nog maar het begin is van de digitale realiteit van Norilsk. We hebben glasvezel communicatielijnen, we hebben energiecapaciteit, we hebben personeel en we hebben infrastructuur. Ik ben ervan overtuigd dat elke overheid decennia vooruit moet denken, en de ontwikkeling van technologie en stedenbouw moet voorspellen. Alleen dan zullen steden in het Noordpoolgebied zich langs een intensief pad ontwikkelen”, beweerde hij.

Pestryakov speelde zelf een uitgebreide plus actieve rol in de onderhandelingen met potentiële investeerders, en het voorstellen van de noordelijke stad voor de bouw van datacenters.

“De bouw van datacenters in het noordpoolgebied zal daar grote investeringen aantrekken, die ongetwijfeld een motor zullen worden voor de ontwikkeling van de regio’s”, aldus Pestryakov.