Samenvatting: de meest winstgevende cryptovaluta’s van 2020

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Samenvatting: de meest winstgevende cryptovaluta’s van 2020

By Jack Pearson - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een lijst met cryptovaluta’s met hun procentuele winst

In een heel vreemd jaar voor alle geldmarkten, hebben cryptovaluta’s een pandemie doorstaan nadat ze net een lange bearmarkt achter zich hadden gelaten en zijn ze vervolgens steeds sterker geworden 

Zoals we elk jaar weer zien, zijn er altijd grote winnaars in de crypto-omgeving met oogverblindende waardestijgingen van vier cijfers.

We beginnen echter met een blik op de Bitcoin voordat we naar enkele onbekende projecten gaan die dit jaar ook behoorlijk gelanceerd zijn.

Bitcoin

Bitcoin was in januari 2020 ongeveer 7.000 dollar waard. Haar halving zou daarna in mei plaatsvinden en de zaken waren over het algemeen optimistisch op de cryptomarkt.

Toen stond maart voor de deur en vonden er vanwege een dodelijke nieuwe ziekte wereldwijd veel lockdowns plaats. Achteraf gezien zouden de meesten onder ons het erover eens zijn dat de uitverkoop op de financiële markten een overdreven reactie was, maar op dat moment was er veel onzekerheid over hoe Covid-19 zich zou verspreiden en welke impact het zou hebben.

Er was enige speculatie dat de uitverkoop van Bitcoin feitelijk door miners veroorzaakt was die Bitcoin probeerden te verzilveren voordat hun beloningen in mei gehalveerd werden. Het bewijs? Het grootste deel van de verkochte Bitcoin waren nieuw geslagen Bitcoins.

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin een prijskaartje van 23.200 dollar, wat een prijsstijging van 205% inhoudt sinds het begin van het jaar plus een nieuw record ooit, en is zelfs op zoek naar nieuwe hoogtepunten in 2021.

BTC/USD maandelijks tijdsbestek. Bron: TradingView

Altcoins

Chainlink (LINK) heeft ook een geweldig jaar achter de rug, met een waarde van 1,76 dollar aan het begin van het jaar naar uiteindelijk 13,89 dollar, wat op een prijsstijging van 629% neerkomt. Chainlink is een fascinerende aanvulling op de Ethereum blockchain, omdat het in staat is om gegevens uit de echte wereld te pakken en deze in smart contracts te verwerken. Als smart contracts in de toekomst op grotere schaal worden gebruikt (een reële mogelijkheid in de steeds verder remote functionerende wereld), kan dit project nog steeds ernstig ondergewaardeerd zijn en in 2021 meer grote winsten boeken.

Chainlink’s performance van december 2019 tot december 2020. Bron: Coingecko 

Een aantal uitschieters wisten dit jaar ook enorme winsten te boeken, waarbij Gamestars (GST) een gigantische 68,999% rendement behaalde. Om dit in perspectief te plaatsen: een investering van 100 dollar aan GST in januari zou nu 69.000 dollar waard zijn. Andere tokens die dit jaar aanzienlijke winsten behaalden waren onder meer zap (ZAP 6.374%), auctus (AUC 5.489%), aave (AAVE 5.121%) en starchain (STC 3.674%).

De kracht hebben om te HODL

In vergelijking met de afgelopen jaren ziet het er momenteel naar uit dat de cryptomarkt zich in een bull fase beweegt. Na veel individuen van zich afgeschud te hebben, was de bearmarkt in 2018 een consolidatiefase voor grootschalige investeerders die deze periode van angst en onzekerheid gebruikten om voor de volgende bull periode zoveel mogelijk cryptovaluta te verzamelen.

Crypto tegen lage prijzen opkopen is geen unieke strategie voor de cryptomarkten. De aandelen- en forexmarkten hebben ook lange marktcycli waarin de meest stabiele handen het beste rendement behalen.

Natuurlijk is het hierbij ook van belang om de juiste activa uit te kiezen om in te investeren en deze vast te houden, plus om te weten wanneer je hiermee moet stoppen en wanneer jij winst in het groen moet maken.

Misschien denk jij erover na hoe de cryptomarkt er in december 2021 uit zal zien. Eén ding staat hierbij vast: er zullen wederom winnaars en verliezers zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat jij één van de winnaars vasthoudt? Verspreid je weddenschappen kan het antwoord zijn, want zoals in enkele van de bovenstaande voorbeelden van winnaars van dit jaar te zien is, kan een kleine investering in een project met een procentuele stijging van vier cijfers namelijk tienduizenden dollars opleveren.

Stel dat jij in januari 2021 500 dollar te investeren hebt en dat je het niet erg vindt om dit te verliezen. Je zou hiermee gewoon Bitcoin kunnen kopen en zien waar je over een jaar bent aanbeland, maar je kan dit geld ook laten we zeggen in 10 verschillende projecten van elk 50 dollar steken, die een investeerder potentieel een veel groter rendement zou kunnen opleveren, mits één van die projecten komend jaar om deze tijd een lijstje als die hierboven haalt.