Samenwerking Wanchain met Input Output voor interoperabiliteit Cardano

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Samenwerking Wanchain met Input Output voor interoperabiliteit Cardano

By Hassan Maishera - Kort bericht

Wanchain werkt eraan om de interoperabiliteit van Cardano te verbeteren en het gemakkelijker te maken om activa tussen de blockchain en anderen over te dragen.

Wanchain maakte eerder vandaag bekend een samenwerking aan te gaan met Input Output, het ontwikkelteam achter het ecosysteem van Cardano. Het partnerschap is gericht op het mogelijk maken van interoperabiliteit tussen het Cardano-mainnet, Cardano-zijketens en andere blockchain-netwerken.

Volgens het persbericht dat met Coinjournal is gedeeld, zullen de twee teams gedecentraliseerde, niet-bewarende, bidirectionele cross-chain-bruggen inzetten die Cardano verbinden met andere Layer 1-blockchains om de interoperabiliteitsfuncties van Cardano te versterken.

Daarnaast zouden Wanchain-bridge-knooppunten worden geüpgraded om de Wanchain- en Cardano-netwerken te koppelen om Cardano’s cross-chain-bruggen en transacties verder te beveiligen. Dit houdt in dat Wanchain nu een Ethereum Virtual Machine (EVM)-compatibele sidechain voor Cardano wordt.

Li Ni, VP Business Development and Operations bij Wanchain, zei dat deze nieuwste ontwikkeling belangrijk is voor Wanchain:

“We zijn verheugd om het werk van Input Output te ondersteunen bij het bouwen van deze Cardano-interoperabiliteitsoplossing. Wij geloven in het belang van decentralisatie en hebben een duidelijke visie op een toekomst waarin het wereldwijde blockchainlandschap zich gedraagt als een prachtig, enkelvoudig, interoperabel netwerk. Dit is weer een belangrijke stap in die richting.”

Wanchain wordt een EVM-compatibele sidechain voor Cardano en stelt Cardano dApp-ontwikkelaars in staat om gebruikers toegang te geven tot meer coderingstalen, frameworks en geïntegreerde ontwikkelomgevingen.

De aanpak zal naar verwachting ook de beveiliging van Cardano verbeteren en schaalbaarheidsoplossingen bieden voor de blockchain. Dynal Patel, Chief Product Officer van Input Output Global zei:

“Wanchain zal de Cardano-gemeenschap extra nut bieden, waardoor gebruikers kunnen communiceren met DeFi-applicaties op een aantal netwerken en kunnen profiteren van het groeiende ecosysteem.”

Wanchain-bruggen verbinden meer dan 15 Layer-1- en Layer-2-netwerken. Daarom verbindt het partnerschap het Cardano-netwerk met andere gedecentraliseerde financiële (DeFi) en Web3-ecosystemen. Dus, het vergroten van de gebruiksscenario’s voor ADA-houders en het mogelijk maken van het gebruik van BTC, ETH, DOT, WAN, XRP en andere munten in Cardano’s dApp-ecosysteem.