Saoedi-Arabië test blockchain proces voor bank naar bank betalingsverrichtingen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Saoedi-Arabië test blockchain proces voor bank naar bank betalingsverrichtingen

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De SAMA gebruikte blockchain om een deel van hun liquiditeit in de banksector te storten als onderdeel van het doel om met opkomende technologieën te experimenteren

De Saudi Arabian Monetary Authority (SAMA), de centrale bank van Saudi-Arabië, heeft onlangs blockchain technologie gebruikt om liquiditeit in lokale banken te injecteren.

SAMA maakte de aankondiging gisteren via een Twitter post bekend om zo de doelstellingen van de centrale bank voor het project uit te leggen.

SAMA gebruikte met name instrumenten die door blockchain technologie aangedreven werd om haar monetaire opties te verbeteren. Het geld wordt vervolgens aan de lokale banken verstrekt, met als doel hen te assisteren bij het verbeteren van hun capaciteit om kredietdiensten te verlenen.

“Deze actie maakt deel uit van SAMA’s voortdurende inspanningen om opkomende technologieën te verkennen en ermee te experimenteren, om zo de wereldwijde trends van centrale banken bij te houden bij het beoordelen van de effecten van dergelijke technologieën op de financiële sector”, las de aankondiging.

De aankondiging beweert dat SAMA “één van de pionierende centrale banken is die met blockchain technologie voor geldoverdrachten experimenteert.” Andere initiatieven met betrekking tot blockchain en fintech zijn het Fintech Saudi Initiative, in samenwerking met de Capital Market Authority; de introductie van de SAMA Regulatory Sandbox plus een verscheidenheid aan nieuwe digitale bankdiensten en betalingen.

Centrale banken hebben wereldwijd een grotere bereidheid getoond om de voordelen van blockchain technologie te benutten, om zo hun monetaire transacties veiliger en transparanter te maken. Een project dat verschillende centrale banken actief onderzoeken, is het gebruik van blockchain oplossingen om digitale valuta’s van centrale banken (CBDC) uit te geven.

Op 21 mei kondigde de Centrale Bank van Frankrijk een succesvolle proef aan van de door haar blockchain aangedreven digitale euro. In dezelfde gedachtegang onderzoekt de Centrale Bank van Zuid-Korea ook de adoptie en bevordering van CBDC’s bij verschillende centrale banken over de gehele wereld.

De belangstelling voor CBDC’s wordt gedeeltelijk gevoed door de pandemie van het coronavirus, aangezien regeringen op zoek zijn naar manieren om het risico van verspreiding van het virus te verminderen.