Saylor: BTC beter dan andere activa sinds eerste aankoop MicroStrategy

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Saylor: BTC beter dan andere activa sinds eerste aankoop MicroStrategy

By Benson Toti - Kort bericht

De prijs van Bitcoin bereikte donderdag een dieptepunt op $26.597, het laagste niveau sinds januari vorig jaar, en verloor meer dan 8% terwijl cryptocurrencies bleven uitverkopen.

Volgens gegevens van CoinGecko is de cryptocurrency sindsdien boven de $28k gestegen en zweeft momenteel in de buurt van $28.600. Het paar BTC/USD daalde ongeveer 4% op de dag en 28% van zijn zevendaagse highs rond $39k. Year-to-date is BTC 39% gedaald.

Saylor over BTC versus andere activa sinds augustus 2020

Ondanks de prijsdaling van Bitcoin sinds het hoogste punt ooit in november, zegt Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, dat de benchmark-cryptocurrency de “beste hedge tegen inflatie” blijft.

Bitcoin is de beste hedge tegen inflatie. Sinds $MSTR zijn eerste BTC-aankoop op 11 augustus 2020 aankondigde, is bitcoin 149% gestegen, beter dan zilver (-17%), goud (-9%) Nasdaq (5%), S&P (18%), CPI (11,2%) , M2 (19%), US Homes (28%) & PPI (33%),”, tweette Saylor donderdag.

Inflatiegegevens uit de VS voor april toonden aan dat de consumentenprijsindex (CPI) met 8,3% steeg, iets lager dan het tempo op jaarbasis in maart. Het was echter nog steeds trending op bijna 40-jarige hoogtepunten.

De Amerikaanse Federal Reserve heeft op de stijgende inflatie gereageerd met twee renteverhogingen van 0,25% en 0,5%, en zou in juni alsnog kunnen gaan voor een verhoging van 0,75%. Door neerwaartse druk op de aandelenmarkt zou crypto toch kunnen volgen naarmate de correlatie op korte termijn toeneemt.

Toch blijft MicroStrategy zijn BTC-aankopen vasthouden, waarbij meerdere dip-buys het totale aantal op 129.218 BTC hebben gebracht. Saylor heeft eerder gezegd dat het bedrijf geen plannen heeft om te verkopen.

MicroStrategy kocht zijn Bitcoin tegen een gemiddelde prijs van $30.700.