Senator: Mexico moet Bitcoin erkennen als wettig betaalmiddel in strijd tegen groeiende ongelijkheid

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Senator: Mexico moet Bitcoin erkennen als wettig betaalmiddel in strijd tegen groeiende ongelijkheid

By Harshini Nag - Kort bericht

De Salvadoraanse president Bukele begon een Bitcoin-revolutie, zegt Kempis.

De Mexicaanse senator Indira Kempis heeft het voorbeeld van El Salvador aangehaald om de regering van het land aan te moedigen om Bitcoin als wettig betaalmiddel te gebruiken in een poging om wereldwijde financiële inclusie te stimuleren. De verklaring komt te midden van berichten over de positieve impact van de acceptatie van Bitcoin op het toerisme en de economie van El Salvador.

Op basis van de Bitcoin-wet van El Salvador werkt Kempis nu aan een wetsvoorstel dat de introductie van BTC als wettig betaalmiddel aan het Mexicaanse congres zal voorstellen.

Het wetsvoorstel zal eind 2022 worden gepresenteerd, vertelt de senator, die de staat Nuevo León vertegenwoordigt, in een in El Salvador gevestigde Engelse publicatie na een bezoek aan het pro-Bitcoin-land een paar weken geleden:

“Het is mij duidelijk dat financiële uitsluiting een van de publieke problemen is die maar weinigen van ons hebben aangepakt met haalbare alternatieven, en dat dit soort technologie ons in staat stelt een alternatief te genereren zodat miljoenen mensen in het financiële systeem kunnen worden opgenomen.”

Kempis zei verder dat ze Bitcoin-adoptie beschouwt als een historische kans voor landen over de hele wereld om ongelijkheid aan te pakken en financiële inclusie te bereiken.

"We hebben Bitcoin nodig als wettig betaalmiddel in Mexico, want als we geen beslissing nemen zoals El Salvador dan is het moeilijk om actie te ondernemen", voegt ze toe.

De senator prees ook de Salvadoraanse president Nayib Bukele als een leider die de Bitcoin-revolutie begon. Het aannemen van Bitcoin als wettig betaalmiddel betekent een gelijk speelveld voor mensen die zijn uitgesloten in bijna alle landen, legt Kempis uit.

Kempis is de afgelopen jaren een actieve pleitbezorger geweest voor de acceptatie van cryptocurrency.

Ze sloot zich in juli 2018 aan bij de laser eyes-beweging en wordt sinds haar aantreden in 2018 omringd door een gemeenschap van crypto-ondernemers, ontwikkelaars en enthousiastelingen. De senator heeft eerder verklaard dat ze, nu ze deel uitmaakt van de politiek, graag crypto wil promoten.