ShapeShift integreert DEX-en en verwijdert de KYC vereisten

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

ShapeShift integreert DEX-en en verwijdert de KYC vereisten

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Afbeelding van een gedecentraliseerd uitwisselingsnetwerk

Het platform voor het uitwisselen van digitale activa stopt met transacties met klanten, maar stelt hen in staat rechtstreeks via gedecentraliseerde protocollen te handelen

ShapeShift, het Zwitserse uitwisselingsplatform voor digitale activa, heeft gisteren in een persbericht aangekondigd dat het gedecentraliseerde uitwisselingsprotocollen in haar platform heeft geïntegreerd om de transparantie in de digitale activa economie te vergroten en gebruikers beter te beschermen.

In plaats van dat ShapeShift als een tussenpersoon optreedt, kunnen klanten nu rechtstreeks via deze externe protocollen handelen. Dit elimineert de noodzaak voor gebruikers om persoonlijk identificeerbare documenten te verstrekken om daarmee aan de Know Your Customer (KYC) regelgevingsvereisten voor trading te voldoen, waardoor de veiligheid en privacy verbeterd worden en handelaren meer transparantie over hun orderstroom krijgen.

Het bedrijf had in 2018 met tegenzin het KYC beleid overgenomen, na daarvoor vier jaar zonder dit beleid privacy gericht gewerkt te hebben. ShapeShift was echter altijd van mening dat het verzamelen van persoonlijke informatie onethisch en gevaarlijk is. De wijdverbreide opslag en overdracht van persoonlijk identificeerbare informatie (PII) resulteert, volgens schattingen van het ministerie van Justitie in de Verenigde Staten, inderdaad in ongeveer 20 miljoen gevallen van identiteitsdiefstal per jaar en meer dan 17 miljard dollar aan jaarlijkse verliezen.

Erik Voorhees, de CEO van ShapeShift, zei: “Het tempo van innovatie in gedecentraliseerde technologie is inspirerend. Deze grenzeloze, open source projecten hebben een veel veiligere gebruikerservaring gecreëerd, dus hebben we besloten om ze vanaf nu in het ShapeShift platform te integreren.”

Gedecentraliseerde beurzen (DEX-en) bieden doorgaans lagere vergoedingen en verminderen het tegenpartijrisico, naast het bieden van de controle voor gebruikers over hun digitale activa en controleerbaarheid, dus het is niet verwonderlijk dat hun populariteit het afgelopen jaar is toegenomen.

Voorhees voegde toe: “Gecentraliseerde uitwisselingen zijn zwarte dozen: er is geen manier om ze van buitenaf te controleren. Je moet de beheerders van die uitwisseling en elke andere partij die toegang heeft tot die gegevens vertrouwen, en dat vertrouwen wordt vaak geschonden. Ons doel is om mensen te beschermen en transparantie in het financiële systeem aan te brengen. Dit is open source financiering.”

ShapeShift klanten krijgen momenteel superieure prijzen aangeboden, aangezien meerdere DEX-en hen een toegang bieden tot een diepe liquiditeit van digitale activa voor meer dan duizend nieuwe activa. Deze omvatten sinds gisteren Ethereum en ERC20 activa, terwijl Bitcoin (de native BTC, niet ingepakt) in het eerste kwartaal van 2021 toegevoegd zal worden. Naast een toegang tot de beste tarieven op meerdere locaties, kunnen ShapeShift gebruikers met iedere transactie tevens FOX tokens verdienen.

Deze stap vertegenwoordigt een terugkeer naar de oorspronkelijke filosofie van ShapeShift en zou voldoende kunnen zijn om de klanten terug te lokken die het platform eerder ten gunste van meer privé uitwisselingen verlieten.