Signify Health gaat blockchain met gezondheidszorg integreren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Signify Health gaat blockchain met gezondheidszorg integreren

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van artsen die op een tablet kijken

Signify heeft onlangs PatientBlox overgenomen, een techbedrijf met blockchain en DLT expertise

Signify Health is een in de Verenigde Staten gevestigde leverancier van technologische gezondheidszorg oplossingen. Ze willen door middel van hun zogenaamde ‘episodes-of-care’ model de zorgverlening transformeren; dit is een systeem dat van analyses en innovatieve betalingsmodellen gebruik maakt om de mensen thuis gezond te houden. Een zorgepisode is een reeks interacties tussen patiënten en zorgverleners die een zorgbehandeling vormen. De betaling ervan kan eenvoudiger en duidelijker plaatsvinden wanneer deze interacties op de blockchain opgeslagen worden zonder dat er vergoedingen voor service geclaimd hoeven te worden.

Het zorgbedrijf maakte gisteren bekend dat ze PatientBlox hebben overgenomen, een techbedrijf met ervaring met het inzetten van blockchain en gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) in de gezondheidszorg en de levenswetenschappen.

Kyle Armbrester, de CEO van Signify, zei: “We zijn verheugd om ons toonaangevende en op waarde gebaseerde betalingsplatform met deze eerste in zijn soort en potentiële mogelijkheid te verbeteren, plus de grotere voorspelbaarheid en verantwoording die ermee gepaard gaat. We werken al aan de meest innovatieve betalingsprogramma’s van het land, en deze mogelijkheid biedt aanzienlijke kansen om complete nieuwe programma’s en nieuwkomers voor de markt te creëren en te ondersteunen.”

Het op waarden gebaseerde Signify zorgplatform verzamelt patiëntgegevens en slaat deze in transparante dossiers op, en bouwt daarbij verantwoordelijke netwerken op die betalers met zorgverleners verbinden. Ze gebruiken tevens hun unieke Episode Connect software om beslissingsondersteuning aan artsen, zorgverleners en patiënten te bieden. Signify Health ondersteunt al 6 miljard dollar aan jaarlijkse gezondheidszorguitgaven via episodes-of-care betalingsplannen en het gebundelde betalingsprogramma van de federale overheid. Met de integratie van de PatientBlox technologie zullen ze nog veel uitgebreidere betalingsopties aan kunnen bieden en tegelijkertijd de administratie van de provider stroomlijnen.

Rahul Sharma, de mede-oprichter en CEO van PatientBlox zei over de overname: “We hebben de ervaring van ons team op het gebied van de gezondheidszorg, fintech en toeleveringsketens met machine learning en Distributed Ledger Technology (DLT) gecombineerd om het PatientBlox platform te bouwen voor de administratie en het beheer van potentiële bundels. Ons op DLT gebaseerde platform maakt een samenwerking tussen zorgbetalers en zorgaanbieders mogelijk, en biedt een realtime gegevenssynchronisatie tussen entiteiten, waardoor de potentiële gebundelde betalingsprogramma’s snel geschaald kunnen worden”.

Er wordt gehoopt dat de toevoeging van blockchain technologie de zorgcoördinatie, uitkomsten en kostenbesparingen zal verbeteren door een herontwerp van de zorg te stimuleren; dit door middel van gedeelde metingen en een verantwoording bij elke stap van het zorgtraject van iedere patiënt.