Singapore investeert 9 miljoen dollar in een blockchain onderzoek

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Singapore investeert 9 miljoen dollar in een blockchain onderzoek

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van het financiële district van Singapore

De Monetary Authority of Singapore financiert een blockchain innovatieprogramma dat de technologie op logistiek, toeleveringsketens en handel zal toepassen

De Infocomm Media Development Authority (IMDA), Enterprise Singapore (ESG) en de National Research Foundation Singapore (NRF) hebben vandaag de lancering aangekondigd van het Singapore Blockchain Innovation Programme (SBIP). Er wordt 12 miljoen Singaporese dollars (7,4 miljoen euro) in het project geïnvesteerd, dat door de Monetary Authority of Singapore (MAS) ondersteund wordt, voor onderzoek en een verdere ondersteuning van het blockchain ecosysteem van Singapore.

ESG is een overheidsinstantie die zich bezighoudt met de ontwikkeling van ondernemingen en die de ontwikkeling van Singapore als een wereldwijd handelscentrum ondersteunt. Dit door met lokale bedrijven samen te werken om te bouwen, te innoveren en te internationaliseren. Ze zien blockchain technologie als een handig hulpmiddel om hier de kosten en risico’s mee te verminderen en de snelheid plus efficiëntie van transacties tussen bedrijfsentiteiten te verhogen.

Peter Ong, de voorzitter van Enterprise Singapore, zei: “COVID-19 benadrukte in de nieuwe digitale wereld de behoefte aan vertrouwde en betrouwbare bedrijfssystemen. Blockchain technologie helpt mee om het vertrouwen in applicaties te integreren die logistiek en toeleveringsketens, handelsfinanciering tot digitale identiteiten en referenties omvatten. De versnelling van de innovatieve bedrijfsoplossingen in het kader van het Singapore Blockchain Innovation Programme zal onze ondernemingen ondersteunen om wereldwijd nog meer verbonden en concurrerend te zijn.”

Ongeveer 75 bedrijven, waaronder multinationals, grote ondernemingen en ICT bedrijven, zijn bij het initiatief betrokken, dat tot doel heeft de komende drie jaar 17 blockchain gerelateerde projecten in de toeleveringsketens, logistiek en handelssectoren te conceptualiseren. Eén van die bedrijven is DiMuto, een handelsdienst die de leiding heeft over de Collaborative Commerce beweging. Ze zullen met SBIP gaan samenwerken door blockchain te gebruiken voor het volgen en traceren van hoogwaardige bederfelijke waren om zo de kredietwaardigheid van boeren te verbeteren.

SBIP zal de interoperabiliteit en schaalbaarheid van blockchain onderzoeken om daarmee de waarde-uitwisseling tussen blockchain systemen en een bredere acceptatie van blockchain mogelijk te maken. Het programma zal tevens kijken naar de uitbreiding van de blockchain tech talentenpool van Singapore, zodat ICT bedrijven de blockchain technologieën nog verder kunnen integreren.

Professor Low Teck Seng, de CEO van de National Research Foundation Singapore voegde eraan toe: “Het Singapore Blockchain Innovation Programme (SBIP) biedt opwindende groeimogelijkheden voor het blockchain innovatielandschap en is een belangrijke mijlpaal in het traject van Singapore om een vertrouwde, digitale economie te worden. Blockchain technologie speelt steeds meer een belangrijke rol in de technologische innovatie, industriële transformatie en digitale financiering. SBIP helpt bedrijven mee om hun technologische acceptatie te versnellen en voor de volgende fase van de digitale evolutie klaar te staan.”