Singapore’s Temasek Holdings voegt zich toe aan het Libra project

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Singapore’s Temasek Holdings voegt zich toe aan het Libra project

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Temasek Holdings is een staatsinvesteringsbedrijf in Singapore en is het recentste bedrijf dat met Facebook samenwerkt aan zijn Libra Project.

Temasek Holdings, de staatsinvesteringsmaatschappij van Singapore, heeft zich aangesloten bij het Libra project van Facebook.

Temasek is het soevereine vermogensfonds van het land, met een beheerd vermogen van meer dan 330 miljard Singapore Dollar. Het heeft investeringen in verschillende techbedrijven; je vindt onder meer Alibaba, Tencent en Dell in hun portefeuille. Naast blue chip bedrijven financiert Temasek tevens verschillende startups.

Het nieuws van zijn samenwerking werd in een tweet aangekondigd toen Temasek het volgende postte:

“We zijn verheugd om lid te worden van @Libra_ as a member. We kijken uit naar het potentieel van deze #blockchain gebaseerde digitale valuta en hoe het kan meehelpen bij het creëren van een gereguleerd wereldwijd netwerk voor kosteneffectieve retailbetalingen!”

In een verklaring van Libra bevestigde het project zijn samenwerking met Temasek, evenals de toevoeging van twee andere leden, Paradigm en Slow Ventures. Paradigm en Slow Ventures zijn investeringsfondsen “waarvan de technologische bekwaamheid en inzet voor het ontwikkelen van het blockchain en digitale activa marktsegment de ontwikkelingen op lange termijn zullen stimuleren” met betrekking tot het betalingssysteem van het project.

Paradigm is een crypto investeringsbedrijf dat zich richt op het samenwerken met bedrijven en crypto activa in een zeer vroeg stadium van hun totstandkoming.

Slow Ventures daarentegen investeert in bedrijven die centraal staan in de techindustrie, maar ook in bedrijven die aan de rand van de samenleving, wetenschap en cultuur staan. Het heeft verschillende succesvolle, door technologie aangedreven ‘verstoorders’ ondersteund, zoals Postmates, Slack en Airtable.

Zowel Paradigm als Slow Ventures zijn in San Francisco, Californië gevestigd.

Voorafgaand aan deze nieuwe reeks partnerschappen kondigde Libra eerder dit jaar aan dat het eveneens samenwerkt met Heifer International, Checkout.com, Shopify en Tagomi.

“De toevoeging van drie nieuwe leden aan de Libra Association toont onze toewijding aan het opbouwen van een diverse groep van organisaties die zullen bijdragen aan het bestuur, de technologische routekaart en de bereidheid tot lancering van het Libra betalingssysteem. We zijn vereerd om Temasek, Paradigm en Slow Ventures bij deze inspanning te verwelkomen.” luidt Libra’s verklaring.

Deze partnerschappen moeten nog de volledige omvang onthullen van wat het project van plan is te doen. De nieuwe connecties zijn echter goed nieuws voor Libra, aangezien het zijn bedrijfsmodel en richting opnieuw heeft moeten vormgeven na een reeks van hindernissen met toezichthouders. Deze nieuwe alliantie met Temasek zinspeelt op een toegenomen potentieel voor Libra om in Azië voet aan de grond te krijgen.