Solana bereikt een nieuwe recordprijs, SOL/USD stijgt met 25%

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Solana bereikt een nieuwe recordprijs, SOL/USD stijgt met 25%

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De prijs van SOL heeft met 145,22 dollar haar hoogste niveau ooit bereikt, al volgens gegevens van CoinGecko

Solana heeft met een prijsstijging van meer dan 25% in de afgelopen 24 uur een parabolische beweging naar een nieuwe recordprijs van 145,22 dollar geshowd. Dit komt omdat het optimisme rond non-fungible tokens (NFT’s) veel investeerders naar het project doen kijken.

SOL, het native token van het platform, heeft haar waarde de afgelopen weken naar nieuwe prijspieken zien stijgen; waarmee het één van de best presterende munten op de cryptomarkt is. De koerswinst van het token was in de afgelopen week en 30 dagen respectievelijk 90% en 320%, waardoor Solana tevens hoger in de crypto marktkapitalisatie ranglijst is gestegen en momenteel op de 7e plek staat.

Solana’s marktkapitalisatie, die op het moment van schrijven op bijna 42 miljard dollar staat, positioneert het vóór Dogecoin (DOGE) met 38,4 miljard dollar en achter XRP, dat met een marktkapitalisatie van ongeveer 59 miljard dollar op de 6e plaats staat.

Solana prijsvooruitzicht

De pseudonieme cryptohandelaar The Crypto Dog zegt dat Solana’s sterke prestaties het “moeilijk maken om dit de top te noemen”, aangezien de prijzen waarschijnlijk nog verder zullen stijgen.

SOL/USD verandert op dit moment zo rond de 142 dollar van eigenaar, waarbij de lichte prijsdaling grotendeels door handelaren veroorzaakt wordt die graag wat winst willen pakken.

Al kijkend naar het technische plaatje, zal SOL waarschijnlijk in waarde gaan stijgen naarmate het zich steeds verder in een gebied van prijsontdekking bevindt. De overbought vooruitzichten van de dagelijkse RSI en het bullishe perspectief van de MACD dragen aan de toenemende positiviteit onder de bulls bij.

SOL/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Als de kopers dit opwaartse voordeel kunnen behouden, dat ze al sinds ze uit het dieptepunt van 22 dollar op 20 juli zijn geklommen hebben gezien, dan zou een nieuwe opwaartse beweging de prijs van SOL/USD helemaal laten schijnen. De onmiddellijke prijstargets boven de huidige prijs liggen zo tussen het 160 en 180 dollar prijs niveau.

Deze positieve vooruitzichten zullen echter beginnen te vervagen als de prijs niet boven de 140 dollar blijft, waarbij de 130 en 110 dollar haar belangrijke ondersteuningszones zijn. De oplopende curve van het 20-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) suggereert echter dat de opwaartse trend intact is. Als de prijs desondanks sterk onder de hierboven genoemde ondersteuningen terug mocht vallen, dan kan SOL/USD altijd nog op de 20 EMA ondersteuning op 90 dollar vertrouwen.