Solana blijft worstelen terwijl TVL met 50% daalt

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Solana blijft worstelen terwijl TVL met 50% daalt

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Solana is een van de slechtst presterende in de top 10 cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie.

De markt voor cryptocurrency blijft gemengde prestaties ervaren. Bitcoin en de andere toonaangevende cryptocurrencies zijn ofwel met minder dan 1% gedaald of met dezelfde marge gestegen.

SOL, het oorspronkelijke token van het Solana ecosysteem, is de afgelopen 24 uur echter met meer dan 3% gedaald. Daarmee is het de slechtst presterende in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

Een cruciale katalysator achter de huidige slechte prestaties van SOL is de achteruitgang van de gedecentraliseerde financiële (DeFi) activiteit op de blockchain. In de afgelopen vijf maanden is de DeFi-activiteit van Solana met ongeveer 50% gedaald.

Volgens DeFiLlama bereikte de totale waarde vergrendeld (TVL) op de Solana-blockchain in november $15 miljard.

Dit is echter met meer dan 50% verminderd en staat momenteel rond de $6,7 miljard. Solana heeft een deel van zijn marktaandeel verloren aan onder meer Terra en Cardano.

Belangrijkste niveaus om naar te kijken

De SOL/USD 4-uurgrafiek is momenteel bearish, aangezien Solana de afgelopen 24 uur meer dan 3% van zijn waarde heeft verloren. De technische indicatoren laten echter zien dat Solana momenteel aan het herstellen is van de aanhoudende malaise.

De MACD-lijn bevindt zich onder de neutrale zone, wat wijst op een bearish sentiment voor Solana. De 14-daagse relatieve sterkte-index van 59 laat zien dat Solana het overboughtgebied heeft verlaten na zijn slechte prestaties.

Op het moment van schrijven handelt Solana tegen $86,2 per munt. Als de bulls de markt weer onder controle krijgen, zou SOL voor het einde van de dag voorbij het eerste grote weerstandsniveau van $94 kunnen komen.

Als de bearish trend zich echter voortzet, kan de SOL de komende uren dalen tot onder het eerste grote ondersteuningsniveau van $80.