Solana herstart nadat bots een storing van 7 uur hebben veroorzaakt

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Solana herstart nadat bots een storing van 7 uur hebben veroorzaakt

By Benson Toti - Kort bericht

De Solana Mainnet Beta had de consensus verloren nadat een stortvloed aan transacties – naar verluidt 4 miljoen per seconde en met meer dan 100 gbps – zaterdag het netwerk bereikte.

Solana validators hebben het proof-of-stake blockchain-netwerk met succes opnieuw opgestart na zeven uur downtime, volgens een update die vandaag, 1 mei, is geplaatst.

Validator-operators hebben met succes een clusterherstart van Mainnet Beta voltooid om 03:00 UTC, na een storing van ongeveer 7 uur nadat het netwerk geen consensus had bereikt. Netwerkoperators en dApps zullen de komende uren doorgaan met het herstellen van de klantenservice.”

Dit is een tweede grote storing voor Solana, een PoS-blockchain die alleen achter Ethereum voor NFT’s zit. In september vorig jaar viel het netwerk 17 uur lang uit tijdens een nieuwe stroom van inkomende transacties.

Bots verzonden 4 miljoen transacties per seconde

Volgens details die op Twitter zijn gedeeld, ging Solana zaterdag rond 20.00 uur UTC offline nadat bots het overspoelden met 4 miljoen transacties per seconde en 100 gbps aan transactiegegevens.

De transacties waren grotendeels gerelateerd aan de Metaplex Candy Machine, een NFT-programma dat de meeste nieuwe Solana-projecten gebruiken om NFT’s in te slaan.

Met zo’n enorme vraag op het netwerk, konden validators uiteindelijk geen consensus bereiken. Het gevolg was dat de blokproductie stopte.

Pas zeven uur later slaagden Solana-validators erin om een herstart te coördineren met behulp van instructies van een van de validators van het netwerk. De herstart, afgehandeld via Solana’s discord-kanalen en de Google-documentinstructies, zorgde ervoor dat validators eindelijk de controle overnamen bij slot 131973970.

Terwijl het netwerk weer online is, onderzoeken de kernontwikkelaars van Solana nog steeds de storing en waarom validators niet konden herstellen. Metaplex heeft maatregelen aangekondigd om het netwerk te helpen ‘stabiliseren’.

SOL prijs

In de markt daalde SOL, het native token van het Solana-netwerk, sterk na het incident. SOL/USD handelde naar een dieptepunt van $83,19 voordat hij zich na de herstart enigszins herstelde.

Het paar wisselt momenteel van eigenaar rond $88,56, bijna 5,6% lager in de afgelopen 24 uur, omdat de bredere cryptomarkt de uitverkoopdruk bestrijdt.