Solana’s prijstarget herstelt zich na netwerkstoring boven de 160 dollar

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Solana’s prijstarget herstelt zich na netwerkstoring boven de 160 dollar

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Het SOL/USD handelspaar werd op de belangrijkste markten tot een bedrag van 145 dollar gedumpt, waarbij sommige uitwisselingen zelfs deals van slechts 137 dollar showden

Solana verhandelt momenteel in de buurt van de 160 dollar prijs zone nadat het van een dubbelcijferige dump tijdens vroege transacties eerder vandaag herstelde.

Dankzij de koersdaling van de SOL prijzen daalde de intraday highs alsook van 170 naar 145 dollar, waardoor er nog meer verlies dreigde toen het sentiment rondom de cryptovaluta negatief werd.

Deze ineenstorting leidde er evenzo toe dat de bears hun grip onder een belangrijke opwaartse trendlijn probeerden te consolideren, waarbij de prijsdaling het totale verlies van de afgelopen dagen zelfs nog verder vergrootte. De bulls streven er echter naar om boven de 150 dollar te kunnen blijven, omdat zij zich graag op een nieuw momentum in de richting van de 200 dollar willen richten.

SOL/USD prijsgrafiek. Bron: TradingView

Waarom crashte de SOL prijs?

De waarde van de cryptovaluta ten opzichte van de Amerikaanse dollar had tijdens de late handel op 14 september een hoogtepunt van 170 dollar bereikt, maar het nieuws over de verslechterde prestaties toen het netwerk met transacties overspoeld werd, leek een abrupte neerwaartse druk van de in paniek geraakte handelaren uit te nodigen.

Op een gegeven moment bereikte de transactiebelasting een piek van 400.000 TPS (transacties per seconde), waarbij de uitputting van het netwerk zelfs tot een forking leidde omdat de inspanningen van de ingenieurs om dit incident op te lossen niet succesvol waren. Later, na enkele uren offline te zijn geweest, kondigde Solana aan dat er met succes een herstart van het mainnet had plaatsgevonden.

Het team verwacht dat het systeem zich “de komende uren zal herstellen, waarna de functionaliteit weer volledig hersteld moet zijn”, aldus een update op Twitter.

Ondanks deze tegenslag blijft Solana nog steeds één van de toppresteerders van de afgelopen weken op de cryptomarkt.

Deze native crypto van het blockchain platform, dat sommigen een ‘Ethereum moordenaar’ noemen, is in de afgelopen 30 dagen namelijk met meer dan 200% in waarde gestegen nadat het tijdens haar parabolische rally meerdere mijlpalen doorbrak om zo op 9 september 2021 een recordhoogte van 213,47 dollar te bereiken.

Solana heeft op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van 48 miljard dollar en staat thans qua marktwaardering op de zevende plaats in de cryptoranglijst.