Square Inc zal tegen 2030 klimaatneutraal bij haar operaties zijn

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Square Inc zal tegen 2030 klimaatneutraal bij haar operaties zijn

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van windturbines

Het bedrijf van Jack Dorsey kondigde tevens aan dat het 10 miljoen dollar in zijn nieuwe Bitcoin Clean Energy Investment Initiative investeert

De Amerikaanse financiële dienstverlener Square Inc kondigde gisteren in een persbericht haar toezegging aan dat haar activiteiten tegen 2030 klimaatneutraal zullen zijn. Dit omvat de primaire Scope 3 emissies, die emissies dekt die indirect zijn, zoals het woon-werkverkeer van werknemers, afvalverwijdering en de aangekochte goederen en diensten.

Daartoe is Square een partnerschap met Watershed aangegaan, een techbedrijf dat helpt bij het meten en verminderen van de koolstofemissies van bedrijven en al krachtige klimaatprogramma’s voor bedrijven aandrijft, waaronder Stripe en Shopify. Met hun hulp is Square van plan om in het eerste kwartaal van 2021 een geverifieerde portfolio voor koolstofverwijdering te lanceren, terwijl het ook haar eigen koolstofvoetafdruk verkleint om haar klimaatneutrale doelstelling te kunnen bereiken.

Amrita Ahuja, de Chief Financial Officer bij Square, legde uit: “Onze toewijding om een koolstofneutrale bijdrager te zijn, is consistent met ons doel van economische empowerment, aangezien we voor onze klanten zullen blijven werken zonder op de langere termijn aan klimaatkwesties bij te dragen. Het in gevaar brengen van het milieu zal uiteindelijk onevenredig veel achtergestelde gemeenschappen over de hele wereld in gevaar brengen.”

In dezelfde openbaarmaking kondigde Square eveneens aan dat het een Bitcoin Clean Energy Investment Initiative zou lanceren en hier 10 miljoen dollar aan zou bijdragen. Aangezien Square via haar Cash App Bitcoin voor klanten koopt, vormt deze cryptovaluta een belangrijk onderdeel van de ecologische voetafdruk van het bedrijf. Het nieuwe initiatief zal bedrijven ondersteunen die de acceptatie en efficiëntie van hernieuwbare energiebronnen in het Bitcoin ecosysteem stimuleren, zoals bedrijven die groene energietechnologieën voor Bitcoin mining ontwikkelen.

Naast het stimuleren van de koolstofverwijdering voor de Bitcoin die door Square verwerkt wordt, hoopt het dat het initiatief de overgang van de hele Bitcoin sector naar een schone energie zal bevorderen. Square is van plan om de opbrengsten die zij met de investering boeken, opnieuw in het initiatief te investeren, terwijl ze ook het vooruitzicht overwegen om het effect ervan te vergroten door het voor deelname door een alliantie van bedrijven, met vergelijkbare doelen en waarden, open te stellen.

Jack Dorsey, de medeoprichter en CEO van Square, gaf het volgende commentaar: “Wij zijn van mening dat cryptogeld uiteindelijk volledig door schone energie aangedreven zal worden, waardoor de ecologische voetafdruk geëlimineerd wordt en de acceptatie van hernieuwbare energiebronnen wereldwijd gestimuleerd wordt. Gepubliceerde schattingen geven aan dat Bitcoin al een aanzienlijke hoeveelheid schone energie verbruikt, en we hopen dat het investeringsinitiatief van Square deze omschakeling naar hernieuwbare energie zal versnellen.”

Begin 2021 zal Square haar Corporate Social Responsibility Report voor het jaar 2020 publiceren.