Sri Lanka kondigt commissie aan die digitale activa gaat bestuderen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Sri Lanka kondigt commissie aan die digitale activa gaat bestuderen

By Sam Grant - Kort bericht

De commissie zal de regelgevingskaders van andere landen beoordelen alvorens een voorstel voor het meest effectieve kader voor Sri Lanka in te dienen

De regering van Sri Lanka heeft afgelopen vrijdag via een persbericht aangekondigd dat ze de oprichting van een achtkoppige commissie heeft goedgekeurd die zich in de regelgeving rond digitale activa in andere landen moet verdiepen. Het Department of Government Information (DGI) benadrukte hierbij specifiek de Europese Unie, Dubai, Maleisië en de Filippijnen als enkele van de voorbeeldgevallen die bestudeerd zouden moeten worden om te begrijpen hoe blockchain technologie behandeld kan worden.

De lancering van de commissie zal in overeenstemming met het nationale beleidskader van Sri Lanka zijn, dat benadrukt hoe belangrijk het is om een op technologie gebaseerde gemeenschap te modelleren. Het land is van plan de onderzoeksresultaten te gebruiken om de kloof tussen het Zuid-Aziatische land en enkele van zijn partners te overbruggen.

“De noodzaak om een geïntegreerd systeem van digitaal bankieren, blockchain en crypto mining technologie te ontwikkelen, is geïdentificeerd om op gelijke voet met wereldwijde partners in de regio te lopen, terwijl de handel naar de internationale markten uitgebreid wordt”, aldus het persbericht.

Naast het identificeren van hoe de rest van haar partners met betrekking tot crypto, digitale activa en mining bij te blijven, zal de commissie tevens aspecten van de bescherming van klanten tegen criminele activiteiten moeten bestuderen. Deze omvatten de Know Your Customer (KYC) procedures, Anti-Money Laundering (AML), terrorismefinanciering en criminaliteit rondom digitale activa.

De commissie bestaat uit acht personen die verschillende denkbeelden vertegenwoordigen, aangezien zij in verschillende organisaties belangrijke functies bekleden. Sandun Hapugoda, de directeur van Mastercard in Sri Lanka en de Maldiven, en Sujeewa Mudalige, een managing partner bij PricewaterhouseCoopers Sri Lanka, zijn enkele opvallende namen in de commissie.

Sri Lanka’s mening over blockchain technologie is tot nu toe nog niet volledig gedefinieerd. Met de oprichting van een commissie die daarvoor bedoeld is, zou het land gemakkelijk investeerders in zijn cryptosector kunnen aantrekken. Bovendien groeit er de behoefte om crypto te omarmen, aangezien veel bevolkingsgroepen zich nu voor digitale activa opwarmen.

Een recent rapport van Chainalysis toonde aan dat de regio’s in Zuid en Centraal-Azië plus Oceanië aanzienlijke aantallen van crypto-adoptie zagen. Het Chainalysis rapport toonde een 706% stijging in de regio, en voegde eraan toe dat de Aziatische landen leidend in de adoptie van crypto zijn in vergelijking met de Europese regio, die in de transactiewaarde leidt.

De regering van Sri Lanka is echter verre van positief over crypto. De Centrale Bank van het land heeft in april nog een waarschuwing tegen crypto-investeringen gepubliceerd, daarbij verwijzend naar het gebrek aan een duidelijke regelgeving, de volatiliteit die met crypto gepaard gaat en de rol van crypto’s in criminele activiteiten, variërend van terrorisme tot financiële misdaden.