Stablecoin uitgever Circle meldt met de SEC samen te werken

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Stablecoin uitgever Circle meldt met de SEC samen te werken

By Sam Grant - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De verklaring van Circle volgt op een ‘onderzoeksdagvaarding’ van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission

De USDC uitgever Circle heeft bekendgemaakt dat het tijdens een lopend onderzoek met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission samenwerkt. De toezichthouder gaf het bedrijf volgens een op haar website gepubliceerde vermelding een dagvaarding. De stablecoin uitgever ontving dit bericht al in juli, maar reageerde hier deze maand pas publiekelijk op.

Het huidige onderzoek verschilt van een eerder onderzoek waarbij de voormalige dochteronderneming van de uitgevende instelling Poloniex een boete van 10 miljoen dollar kreeg. Dit was nadat het schuldig werd bevonden aan het exploiteren van niet-geregistreerde digitale effecten.

Het bedrijf heeft enkel bevestigd dat het onder toezicht van de SEC staat, maar heeft tot nu toe geen details verstrekt over de gevraagde documenten of de voortgang van het onderzoek. Circle stuurde een bericht waarin staat dat het in deze kwestie de volledige medewerking aan de regelgevende instantie zal verlenen. Er wordt van het peer-to-peer betalingen techbedrijf verwacht dat het documenten bij het bureau indient.

“Daarnaast hebben we [Circle] in juli 2021 een onderzoeksdagvaarding van de SEC Enforcement Division ontvangen met het verzoek om documenten en informatie over een aantal van onze belangen, klantprogramma’s en operaties. We werken volledig aan hun onderzoek mee.”

Het lijkt erop dat de toezichthouder haar greep op crypto leenproducten en stablecoins aanscherpt. Vorige maand stuurde het bureau een Wells Notice brief naar Coinbase voor haar high-yield cryptoproduct en velen geloven dat dit de reden is waarom de uitwisseling gedwongen werd het product niet op de markt te brengen.

Daarnaast moet ook niet vergeten worden, dat Circle in juli bekend maakte dat het van plan is later dit jaar naar de beurs te gaan. Jeremy Allaire, de chief executive van het bedrijf, zei destijds in een interview met CNBC dat het bedrijf de perfecte kans heeft gezien om naar de beurs te gaan en dat het deze zal aangrijpen omdat dit hen zal helpen om meer vertrouwen te wekken. Het zal haar plannen zodoende verder uitvoeren door met het overnamebedrijf Concord te fuseren.

De USD coin is momenteel, al volgens gegevens van CoinMarketCap, met een marktkapitaal van 32,3 miljard dollar de op één na grootste stablecoin; dit na Tether met een marktkapitalisatie van 68 miljard dollar. Beiden verwisselen zo rond de 1 dollar van eigenaar,