Standard Chartered maakt blockchain transacties voor Bengaalse expats mogelijk

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Standard Chartered maakt blockchain transacties voor Bengaalse expats mogelijk

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
Luchtfoto van de stad Dhaka in Bangladesh

De bank werkte met andere blockchain techbedrijven in Bangladesh en Maleisië samen om het project te realiseren

Standard Chartered heeft in samenwerking met bKash uit Bangladesh en Valyou uit Maleisië de lancering aangekondigd van de eerste blockchain gebaseerde grensoverschrijdende overmakingsdienst in Bangladesh.

Hoewel het zich nog in de laatste fase van de commerciële tests bevindt, wordt verwacht dat het binnenkort voor klanten in Bangladesh en Maleisië beschikbaar zal zijn.

De service maakt directe waardeoverdrachten voor expats in Maleisië mogelijk en wordt aangedreven door blockchain technologie van de Ant Group.

In een persbericht van de bank wordt verder uitgelegd dat de Bengaalse expats in Maleisië via Valyou loonoverdrachten naar een begunstigde in Bangladesh kunnen overboeken die een bKash wallet gebruiker is.

Standard Chartered wordt de afwikkelingsbank van de dienst en de houder van de wettelijke goedkeuring.

Naser Ezaz Bijoy, de CEO van de Standard Chartered Bank in Bangladesh, benadrukte het belang van geldtransfers in de nationale economie. De dienst, die dag en nacht op mobiele telefoons beschikbaar zal zijn, maakt het overmaken naar hun thuisland eenvoudiger, sneller en handiger.

“We hopen dat deze nieuwe service de eindgebruikers ten goede zal komen en dat het bij zal dragen aan een toenemende gebruik van formele overboekingsdiensten”, aldus Bijoy.

Ondertussen legde Kamal Quadir, de CEO van bKash Ltd, uit dat Maleisië één van de grootste hubs voor geldverdieners van Bangladesh is, waarbij hij wees op de strategische positionering van de dienst tussen de twee landen. Met deze nieuwe service hebben ontvangers van geldtransfers in het hele land nu de mogelijkheid om bij 240.000 agentschappen in de buurt uitbetaald te worden en tevens toegang te verkrijgen tot een verscheidenheid aan andere bKash services.

“Deze samenwerking zal daar een naadloze geldtransfer ervaring aan de Bengaalse expats bieden, die nu via Standard Chartered Bank geld van hun digitale wallet in Maleisië naar een bKash rekening in Bangladesh kunnen sturen”, aldus Quadir.

Prasanna Rao, de CEO van Valyou Sdn Bhd, voegde eraan toe dat klanten in het land een breed scala aan cash-in en cash-out services beschikbaar hebben, met een groeiend netwerk van 1.300 handelaars die deze services aanbieden.

“Valyou heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld bij het toepassen van moderne technologie om de efficiëntie van de klant te verbeteren. Wij zijn van mening dat deze blockchaintechnologie integratie kosten en tijd zal besparen, zonder de veiligheid en beveiliging van de geldtransfer die van Valyou naar bKash wordt verzonden in gevaar te brengen.”

Een paar weken geleden werd gemeld dat Standard Chartered op 16 augustus met succes de eerste blockchain handelstransactie van Bangladesh uitvoerde. De transactie was op het Contour blockchain netwerk tussen de kledingexporteur Viyellatex en Viyellatex Spinning, en was van het begin tot eind papierloos.