State Street en Copper werken samen aan lancering nieuw crypto bewaarplatform

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

State Street en Copper werken samen aan lancering nieuw crypto bewaarplatform

By Benson Toti - Kort bericht

State Street Corporation (NYSE: STT) heeft plannen aangekondigd om een nieuw crypto-bewaarplatform voor institutionele beleggers te lanceren.

Dat meldt de Amerikaanse bank woensdag in een persbericht.

Volgens het persbericht onthulde State Street dat het zou werken met het in Londen gevestigde digitale activaplatform Copper.co. Volgens het bericht hebben de twee bedrijven een partnerschap getekend voor deze nieuwe onderneming voor de bank.

Als dit klopt, zal State Street Corp.'s crypto-dochteronderneming State Street Digital gebruik maken van de technologie van Copper.co om een nieuw crypto-bewaarproduct van institutionele kwaliteit te ontwikkelen. Volgens de verklaring aan de media zal het aanbod tot bewaring van start gaan zodra alle noodzakelijke wettelijke goedkeuringen zijn verkregen.

Met het bewaarplatform kunnen klanten "hun digitale activa opslaan en afwikkelen in een beveiligde omgeving die wordt beheerd door State Street", volgens de bank.

State Street wil de samenwerking gebruiken om zijn dienstenaanbod uit te breiden naar klanten die geïnteresseerd zijn in de digitale activamarkt, zegt Swen Werner, hoofd crypto custody bij State Street Digital. Werner merkte ook op dat het partnerschap hun team zal helpen de roadmap uit te breiden, ook als de interesse van klanten in digitale activaproducten blijft evolueren.

Het in het VK gevestigde Copper werd opgericht in 2018 en is snel uitgegroeid tot een van de topaanbieders van bewaardiensten voor institutionele beleggers.

Het bedrijf biedt ook handels- en crypto-afwikkelingsoplossingen, met meer dan 450 crypto-activa beschikbaar. De diensten van Copper zijn ook beschikbaar voor meer dan 40 beurzen voor digitale activa.