State Street gaat afhangend van SEC goedkeuring de US Bitcoin ETF beheren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

State Street gaat afhangend van SEC goedkeuring de US Bitcoin ETF beheren

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

State Street is als de fondsbeheerder en transfer agent voor de VanEck Bitcoin Trust aangesteld

Na het succes van de Purpose Investments Bitcoin ETF in Canada, de allereerste Bitcoin ETF in Noord-Amerika, lijkt het erop dat de Verenigde Staten dit voorbeeld zouden kunnen volgen, aangezien de VanEck Bitcoin Trust momenteel op de goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC) wacht om de eerste in de Verenigde Staten genoteerde ETF te worden om een blootstelling aan Bitcoin te bieden.

Een persbericht maakte gisteren bekend dat de financiële dienstverlener State Street tot de fondsbeheerder en transfer agent van de VanEck Bitcoin Trust benoemd is, die ernaar streeft de prestaties van de MVIS CryptoCompare Bitcoin Benchmark Rate te weerspiegelen, minus de operationele kosten.

State Street is op dit moment in meer dan 100 verschillende geografische markten over de hele wereld actief en had eind vorig jaar 3,5 biljoen dollar aan activa onder beheer, waaronder 38,8 biljoen dollar aan activa in bewaring en/of administratie.

Nadine Chakar, de Head of State Street Global Markets, merkte op: “We zien de implementatie van digitale middelen als één van de meest transformationele krachten die onze industrie de komende 5 jaar zullen beïnvloeden, en we zijn al zeer actief betrokken bij klanten en partners bij het leveren van oplossingen. Het werk waar we met VanEck mee bezig zijn is een ander voorbeeld van State Street waarbij we blijven voldoen aan onze bredere strategie om het crypto en digitale activa ecosysteem uit te bouwen, dat gericht is op het creëren van digitaal geld; de bewaring en post-transactie diensten; handel; en de symbolische uitgifte voor deze nieuwe soorten activa”.

State Street heeft al enige ervaring in de crypto en blockchain industrie. In 2018 ontwikkelde het in samenwerking met crypto referentiegegevens provider Lukka fondsadministratie diensten voor digitale activa, voordat het in 2019 met de crypto-uitwisseling Gemini samenwerkte aan een proefproject met digitale activa. State Street is ook de medeoprichter van Finality, een consortium dat een banknetwerk ontwikkelt dat gebruikmaakt van een on-chain blockchain betaalmiddel voor de grootzakelijke bankenmarkten.

Nu zal State Street met VanEck samenwerken en, in afwachting van een goedkeuring door de SEC, diensten verlenen, waaronder fondsadministratie, transfer agentschap, orderopname, bewaring van de ETF aandelen en ETF pakket operaties. State Street bedient momenteel ongeveer 70% van de Amerikaanse ETF activa en is wereldwijd de grootste ETF dienstverlener. State Street beheert VanEck’s ETF’s al in Australië, Nederland, Ierland en de Verenigde Staten.

Gabor Gurbacs, de VanEck’s Director of Digital Assets Strategy, voegde toe: “VanEck zet zich in voor het ondersteunen van financiële innovatie op het gebied van digitale activa. Wij zijn van mening dat, wanneer de ETF wordt goedgekeurd, de Trust zowel de financiële als de digitale activa markten zal verbeteren door investeerders een eenvoudig, efficiënt en institutioneel ondersteund instrument te bieden om toegang tot de Bitcoin markten te verkrijgen”.