Stellar Lumens voorbij aan Bitcoin Cash en BTC in de problemen

Bitcoin lijkt begonnen te zijn aan een vrije val waarbinnen de steun van $ 5000 doorbroken is en $ 3500 de eerste mogelijke steun lijkt te zijn. De problemen zijn niet uniek, veel van de koersen van cryptovaluta zijn sterk gedaald de laatste dagen en het einde lijkt nog lang niet in zicht. Stellar Lumens (XLM) heeft binnen de strijd de vierde positie qua marktomvang overgenomen van Bitcoin Cash (BCH) en de burgeroorlog bij Bitcoin (BTC) lijkt geen einde te kennen.

Bitcoin Cash uit de top 5?

De kans is groot dat Bitcoin Cash uit de top vijf verdwijnt. De prijs van BCH is in het laatste jaar met meer dan 75% gedaald en op dit moment blijft er geld verdwijnen uit de marktomvang van BCH. Stellar doet het beter. Ook hier valt de koerswaarde langzaam maar zeker steeds verder weg, maar de daling is veel minder scherp. Dit heeft onder andere te maken met het nieuws dat Stellar gebruikt kan gaan worden door de Amerikaanse overheid en dat XLM op de beurs Coinbase verwacht mag worden.

Wat gebeurt er bij Bitcoin?

De problemen bij Bitcoin groeien na opnieuw een vork om de gaten in de dijk te dichten. Bitcoin ABC en Bitcoin SV zijn verwikkeld geraakt in een zogeheten hash war, waarbij het louter en alleen draait om het verkrijgen van de overhand op de BCH-blockchain. Maar deze oorlog is een oorlog geworden van voorstanders en tegenstanders, waarbij Craig Wright (a.k.a. CWS) veel modder heeft gegooid naar zijn opponenten. Iets waar de community doorgaans niet blij van wordt en wat ervoor gezorgd heeft dat investeerders terughoudend zijn wanneer het gaat om Bitcoin en alle aanverwante blockchains.

De wraak van de volatiliteit

Een aantal weken geleden spraken mensen over Bitcoin als stablecoin. De volatiliteit van de markt zou tot stilstand gekomen zijn, zo schreven de internationale media. Wij schreven destijds al dat het een stilte voor de storm was – en dat bleek te kloppen. De enorme volatiliteit is terug, met dalingen van meer dan 20% in 24 uur, een kant van de markt die nog niet eerder te zien was. Hoewel dat geen aantrekkelijk uitgangspunt lijkt te zijn voor investeerders, zijn er nu juist veel mensen die besluiten in te stappen.

De volatiliteit is zich komen wreken bij cryptovaluta

Investeerders met een langere termijn visie kijken naar de rol die digitaal geld gaat spelen. De waardevermindering op dit moment is dan alleen maar positief omdat er veel meer valuta gekocht kunnen worden met minder geld. Vooral Ripple kopen is op dit moment in trek, samen met XLM kopen aangezien deze een positie op de wereldranglijst gestegen is en goede vooruitzichten lijkt te bieden.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.