Stellar Lumens (XLM) steeg naarmate diverse indicatoren bullish werden

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Stellar Lumens (XLM) steeg naarmate diverse indicatoren bullish werden

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een Stellar Lumens munt op een computertoetsenbord

Stellar Lumens schoot binnen slechts één uur met een winst van 33% omhoog toen verschillende technische indicatoren bullish werden

Stellar Lumens handhaafde haar positie in de crypto marktkapitalisatie top 10 lijst dankzij een enorme XLM prijsstijging in de afgelopen 24 uur. De dalende driehoek die het sinds 7 januari vormt, werd eindelijk doorbroken en XLM werd naar boven gepusht.

De algemene vooruitzichten van XLM zijn optimistisch, voornamelijk vanwege de technische factoren in plaats van de fundamentele factoren. XLM slaagde erin om van week tot week een winst van 19,10% te behalen. In vergelijking met andere cryptovaluta’s presteerde het beter dan zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH), die respectievelijk winsten van 1,56% en 11,32% boekten.

Op het moment van schrijven verhandelt XLM tegen 0,322 dollar, wat ten opzichte van de voorgaande maand op een prijsstijging van slechts 7,12% neerkomt.

XLM/USD

Stellar Lumens brak uit de dalende driehoek die het op 7 januari begon te vormen. XLM maakte een serie lagere hoogtepunten binnen de driehoek, waarbij het 0,23 dollar ondersteuningsniveau haar prijs daarboven hield. Een recente piek in de koopdruk zorgde ervoor dat Stellar haar prijs op dreef en de driehoek bij de ~ 80% voltooiingsmarkering doorbrak. Bovendien wezen verschillende andere technische indicatoren naar de buy side, zoals de Parabolic SAR , Supertrend en MACD indicatoren.

XLM vecht momenteel voor het 38,2% Fib retracementniveau van 0,321 dollar, dat de korte termijn toekomst zal bepalen. Nu alle belangrijke indicatoren echter naar de buy side wijzen, bevindt XLM zich nu al op een goede plek.

Als de Supertrend of Parabolic SAR indicatoren echter bearish worden, dan kan het XLM naar de 0,23 of zelfs het 0,123 dollar niveau pushen.

XLM/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De dagelijkse RSI van XLM evolueert snel naar het overbought gebied en staat momenteel op een waarde van 62,84.

XLM/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het uurlijkse tijdsbestek van XLM laat ons duidelijk zien hoe de cryptovaluta er in slechts één uur in slaagde om maar liefst 33% te winnen. Een dergelijke parabolische beweging vereist echter een sterke terugtrekking om als gezond beschouwd te worden. In dit geval trok XLM zich terug naar het 38,2% Fib retracement niveau van 0,321 dollar.