Stellar prijsvoorspelling voor juni 2021

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Stellar prijsvoorspelling voor juni 2021

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

XLM blijft begrensd onder de 0,45 dollar, maar zou in juni naar doelniveaus van 0,80 – 1,00 dollar kunnen stijgen

De prijs van Stellar schommelt op het moment van schrijven zo rond de 0,38 dollar, met een prijsdaling van 8% in de afgelopen 24 uur. De afgelopen week was XLM met bijna 9% gedaald, en de maandelijkse prestaties staan eveneens met ongeveer 23% in het rood. Desalniettemin is XLM nog steeds een winstgevende munt en steeg het op jaarbasis met 369%.

Een blik op de markten laat zien dat de meeste van de voorname munten de afgelopen week lager verhandeld zijn. Deze neergang volgt op de recente prijszwakte die miljarden van de totale crypto marktkapitalisatie heeft weggevaagd, die momenteel op 1,71 biljoen dollar staat. Gegevens van CoinGecko tonen aan dat de marktkapitalisatie van alle cryptovaluta’s tezamen de afgelopen 24 uur met 4,9% gedaald is.

Stellar (XLM) prijs tot mei 2021

De prijs van XLM bevond zich op 1 januari zo rond de 0,14 dollar. Op 13 februari was het tot meer dan 0,60 dollar ten opzichte van de Amerikaanse dollar gestegen, voordat een nieuwe opwaartse trend in april en begin mei de cryptovaluta naar een waarde van bijna 0,80 dollar liet stijgen.

De afgelopen weken waren niet alleen zwaar voor Stellar, maar voor alle belangrijke cryptomunten. Terwijl Bitcoin van hoogtepunten boven de 60.000 naar 30.000 dollar crashte, verloor het XLM/USD handelspaar ongeveer 55% van haar waarde om naar 0,27 dollar af te zakken. Een korte opleving pushte de prijs weer naar 0,43 dollar, maar de bearishe druk die eind mei waargenomen werd blijft bestaan, aangezien Stellar zich van de weerstandslijn (in de rode kleur) heeft teruggetrokken, zoals in de onderstaande grafiek weergegeven wordt.

XLM/USD prijsgrafiek met een daling van 55%. Bron: TradingView

Stellar (XLM) prijs en de bredere markt

De prijs van Stellar zakte in mei met name als het gevolg van een negatief marktsentiment, die voornamelijk door negatief nieuws uit China plus de angst, onzekerheid en twijfel (FUD) die door Tesla’s CEO Elon Musk zijn opmerkingen aangedreven werd.

De markten reageerden negatief nadat Musk tweette dat het elektrische autobedrijf geen Bitcoin betalingen meer zal accepteren. De reactie concentreerde zich vervolgens op het Bitcoin minen en de waargenomen impact op het milieu.

China voegde daarnaast nog een verbod op institutionele cryptotransacties aan dit bloedbad toe, voordat een ander rapport over het hardhandig optreden tegen cryptomining het sentiment nog verder dempte.

Als gevolg hiervan zijn de meeste grote cryptovaluta’s, waaronder XLM, in de richting van het oversold gebied gedreven. Voor de Stellar beleggers is het huidige prijsniveau 55,7% lager dan de recordprijs van 0,87 dollar dat in januari 2018 bereikt werd.

Waar je vandaag Stellar kan kopen

Stellar prijsvoorspelling

Ondanks de recente dominantie van verkopers mist Stellar een duidelijke richting. Om deze reden ben ik optimistisch over Stellar Lumens omdat het lijkt dat de prijs een steun heeft gevonden, terwijl de fundamentele vooruitzichten op een aanhoudende groei wijzen, zelfs toen de prijzen daalden.

De beleggers die zich de komende weken graag willen positioneren, moeten er echter rekening mee houden dat de Stellar prijs op het moment van schrijven subtiel in evenwicht is tussen de 0,35 en 0,45 dollar. Is het er klaar voor om te gaan stijgen? Een blik op de markt suggereert dat dit het geval zou moeten zijn, hoewel, aangezien crypto’s voor wilde prijsbewegingen vatbaar zijn, zou er ook nog steeds een dip tot voorbij de recente dieptepunten plaats kunnen vinden.

Een conservatieve prijsvoorspelling voor Stellar zou voor juni zo rond het 0,60 dollar niveau kunnen liggen. Als de nieuwe aankopen de komende twee weken echter momentum krijgen, dan zou ik aannemelijk prijsdoelen van ongeveer 0,80 dollar tot het felbegeerde 1,00 dollar niveau kunnen voorstellen.

XLM prijs: technische vooruitzichten

Stellar bevindt zich binnen een symmetrisch driehoekspatroon waarbij de ondersteuningslijn van 0,35 dollar een bufferzone biedt. Als de prijs van de trendlijn terugveert, zoals op de 4-uurs prijsgrafiek weergegeven, dan zou het prijsdoel van deze uitbraak de 0,50 dollar zijn, wat een prijswinst van ongeveer 55% betekent.

XLM/USD 4-uurs prijsgrafiek zoals te zien op TradingView.

Als je een blik op de 4-uurs prijsgrafiek werpt, dan kun je zien dat verschillende technische indicatoren de oversold lijn proberen te omzeilen. De Relative Strength Index (RSI), de Moving Average Convergence Divergence (MACD) en de Williams %R suggereren vanuit een technisch oogpunt allemaal een verbetering.

Als de beleggers erin slagen de prijzen voorbij de 0,50 muur te pushen, dan zou de prijs van Stellar (XLM) de 0,67 dollar opnieuw kunnen beproeven (61,8% Fib niveau van de daling van 0,80 dollar hoog naar 0,28 dollar laag). Dit zal dan zoals reeds vermeld de ruimte voor ons volgende doel op 0,80 dollar creëren, dat waarschijnlijk een kleine weerstand zal vertonen als het bereikt wordt. Vervolgens zou er dan een duidelijk pad moeten opdoemen voor een herovering van de 1 dollar.

Als er een tegengesteld prijsbeeld ontstaat, dan zou de Stellar prijs tussen de 0,45 en 0,25 dollar blijven schommelen.

Wat zou de Stellar prijs in juni kunnen beïnvloeden?

Nieuws en partnerschappen

Het Stellar Lumens nieuws is één van de factoren die de prijs zou kunnen beïnvloeden. De cryptovaluta is al in twee belangrijke nieuwsontwikkelingen te zien geweest: beide gingen over geweldige partnerschappen die de verdere acceptatie van de XLM munt zouden kunnen stimuleren plus het gebruik van de onderliggende blockchain technologie.

Eén van de belangrijkste recente ontwikkelingen was een mogelijk gebruik van het Stellar Lumens netwerk door de Oekraïense regering voor de uitgifte van een Central Bank Digital Currency (CBDC). Dankzij deze aankondiging steeg de XLM prijs begin mei met bijna 70%.

Een andere ontwikkeling is de samenwerking met de Duitse vastgoedgigant Vonovia. Met meer dan 400.000 eigendommen in beheer, zal het bedrijf de Stellar Lumens blockchain voor een digitale obligatie gebruiken.

Wyre, een gereguleerde Money Service Business (MSB) die haar diensten in 2013 lanceerde, kondigde op 3 juni aan dat haar Wyre Savings API voor bedrijven beschikbaar zal zijn die van op Stellar gebaseerde activa gebruikmaken. Het bedrijf probeert zo de kloof tussen het traditionele bankieren en crypto te overbruggen, waarbij het de naadloze spaarfunctie die het aanbiedt via Stellar’s wereldwijde bereik verder zou kunnen laten groeien.

Embed tweet: https://twitter.com/sendwyre/status/1400484516276301828

Institutionele interesse en netwerkgroei

De institutionele interesse in crypto is alsmede tot XLM uitgebreid, waarbij de vermogensbeheerder Grayscale meer dan 68.910.000 XLM bezit. Dat is meer dan 28,94 miljoen dollar aan XLM in institutionele handen op dit platform alleen.

Door de groei van het netwerk zijn de adressen in drie jaar tijd vervijftienvoudigd, van minder dan 250.000 in 2018 tot meer dan 4 miljoen in mei 2021. Een dergelijke toename onderstreept het voortdurende belang van Stellar om wereldwijd individuen zonder een bankrekening een toegang tot grensoverschrijdende overboekingen te verstrekken.

Als het sentiment op de cryptomarkt de komende dagen bullish wordt, dan zal de opwaartse prognose voor XLM absoluut beter worden. Deze vooruitzichten zouden dan kunnen betekenen dat XLM vanaf het huidige prijsniveau van 0,38 dollar in juni naar de 0,80 – 1,00 dollar zou kunnen stijgen.

Let op: het bovenstaande artikel is een persoonlijke mening van de schrijver, die van de relevante marktgegevens afgeleid is. Het is niet direct als een beleggingsadvies bedoeld.