Steun voor wetsvoorstel New York om crypto mining voor 3 jaar op te schorten

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Steun voor wetsvoorstel New York om crypto mining voor 3 jaar op te schorten

By Charles Thuo - Kort bericht

Twee leden van de Assemblee, Ken Zebrowski en Amy Paulin uit de staat New York, hebben zich bij de andere 43 leden aangesloten om de op fossiele brandstoffen gebaseerde proof-of-work (PoW) mining opschortingswet A7389B voor drie jaar te ondersteunen.

Volgens het wetsvoorstel is het New York Department of Environmental Conservation (NYSDEC) verplicht om de crypto-mining industrie van de staat te beoordelen en de impact ervan op de luchtkwaliteit, het water en de uitstoot van broeikasgassen te bepalen.

Eerder in februari zei de vertegenwoordiger van de staat, Anna Kelles, dat de feedback van de NYSDEC hen zal informeren over de te nemen maatregelen, of het nu gaat om een volledig verbod op mining of alleen een schorsing.

Toen ze afgelopen mei de wetgeving aan de staatswetgever voorstelde voegde ze eraan toe:

"Als dat nodig is om ervoor te zorgen dat de industrie ons niet belet onze klimaatdoelen te halen."

45 van de 100 leden van de Assemblee steunen het wetsvoorstel nu

Het wetsvoorstel heeft echter nog een lange weg te gaan met slechts 45 van de 150 leden van de Assemblee die het nu willen steunen. Volgens de wet is een gewone meerderheid van de leden van de Algemene Vergadering vereist om het wetsvoorstel te steunen dat voor definitieve goedkeuring naar de gouverneur moet worden gebracht.

Gouverneurskandidaat Jumaane Williams ondersteunde de wetgeving, maar gaf uiting aan zijn bezorgdheid over het milieu door te zeggen dat de mining activiteiten schadelijk zullen zijn voor de staatseconomie.

Tijdens PoW-cryptomining zijn speciale computers nodig om de wiskundige vergelijking uit te voeren terwijl nieuwe blokken op de blockchain worden gemaakt. Momenteel zijn Bitcoin en Ethereum de belangrijkste gebruikers van het PoW-consensusmechanisme. Ethereum zal naar verwachting dit jaar echter overschakelen naar proof-of-stake om dit energieverslindende miningproces te omzeilen.

Al vele jaren hebben milieuactivisten het over PoW-mining in het milieu. Volgens CoinShares is 0,08% van de CO2-uitstoot in de wereld het gevolg van Bitcoin-mining. Slush Pool Chief marketing officer, Kristian Csepcsar, vertelde Cointelegraph op 14 februari dat de focus op groene mijnbouw de ''marktruis'' is wanneer groene energie wordt geproduceerd in een ondoorzichtig proces.

Afgelopen oktober hadden de staatsbedrijven gouverneur Kathy Hochul gevraagd om cryptominers niet toe te staan operaties op te zetten in gesloten elektriciteitscentrales, zodat de klimaatdoelstellingen van de staat niet in het geding komen.