Stripe lanceert ondersteuning om crypto-naar-fiat-betalingen mogelijk te maken

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Stripe lanceert ondersteuning om crypto-naar-fiat-betalingen mogelijk te maken

By Charles Thuo - Kort bericht

Wereldwijde betalingsgigant Stripe heeft aangekondigd dat het zal beginnen met het aanbieden van API-integratie voor fiat-betalingen voor crypto-bedrijven, waaronder uitwisselingen, NFT-marktplaatsen en portemonnee-aanbieders, om hen in staat te stellen crypto-naar-fiat-valutabetalingen te verwerken.

Het is een enorme overwinning voor cryptobedrijven over de hele wereld, omdat het klanten in staat zal stellen naadloos betalingen te doen, ongeacht de vorm van valuta die als betaling vereist is, aangezien de API zal helpen bij de conversies.

Stripe zei ook dat het flexibele opritten voor crypto-exchanges zal aanbieden. De opritten zullen crypto-gebruikers in staat stellen om crypto-uitwisselingen te storten en op te nemen, zoals aangegeven door de mede-oprichter van Stripe, John Collison, in een tweet.

Vorig jaar in oktober kondigde Stripe de oprichting aan van een team dat naar Web3-betalingen zou kijken en vandaag markeert het eerste grote crypto-gerelateerde project dat de betalingsprovider heeft ondernomen. Het was meteen van de grond gekomen door ontwerpers en ingenieurs in te huren om de toekomstige Web3-betalingen te bouwen en het lijkt zijn vruchten af te werpen.

Stripe-partnerschap met FTX-exchange

Direct na de aankondiging van het ondersteunen van crypto-bedrijven, kondigde Stripe ook aan dat het is gaan samenwerken met crypto-exchange FTX en haar Amerikaanse filiaal FTX.US om hun Know-Your-Customer (KYC) protocollen te verbeteren.

Volgens de samenwerkingsovereenkomst zal Stripe onboarding-protocollen voor gebruikers bouwen die identiteitsverificatieprocessen voor de crypto-exhange omvatten.

Stripe biedt ook betalingsdiensten voor FTX-uitwisseling, waardoor gebruikers van zowel FTX.US als FTX cryptocurrencies kunnen kopen met creditcards en via directe bankoverschrijvingen met behulp van Automated Clearing House (ACH)-transacties.