Stripe lanceert suite van nieuwe cryptoproducten

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Stripe lanceert suite van nieuwe cryptoproducten

By Dan Ashmore - Kort bericht

Online betalingsverwerker Stripe heeft zijn uitbreiding naar cryptocurrency voortgezet en heeft via Twitter de lancering aangekondigd van een reeks producten om cryptobetalingen op het platform te ondersteunen.

De producten bestrijken een breed assortiment. Voor NFT-marktplaatsen kunnen kopers en verkopers worden doorgelicht via de optie Identiteit, waarmee gebruikers de authenticiteit van identiteitsformulieren uit 33 landen kunnen verifiëren. Voor niet-NFT-uitwisselingen kunnen meer dan 180 landen geld storten middels verschillende lokale betalingsmethoden, terwijl het Connect-product een uitbetaling van fiat naar meer dan 45 landen mogelijk maakt. Er worden soepele API's geleverd om de portemonnee-ervaring te stroomlijnen, nu een veelvoorkomende bron van frustratie bij enthousiastelingen gezien de omslachtige aard van bestaande producten.

Hoewel het slechts de laatste in een reeks stappen is van de betalingsreuzen om crypto te omarmen, was het niet altijd een match made in heaven voor crypto en Stripe. In 2018 beëindigde het Iers-Amerikaanse bedrijf de ondersteuning voor Bitcoin, wat werd gezien als een klap voor de industrie in het algemeen. Stripe faciliteerde oorspronkelijk cryptobetalingen vanaf 2014.

"In de afgelopen twee jaar, toen de limieten voor de blokgrootte zijn bereikt, is Bitcoin geëvolueerd om beter geschikt te zijn als een troef dan als een ruilmiddel … dit heeft ertoe geleid dat Bitcoin minder nuttig is voor betalingen", staat in de blogpost.

Natuurlijk is het cryptocurrency landschap tegenwoordig onherkenbaar in vergelijking met 2018. In Stripe's eigen woorden in een sindsdien bijgewerkte intro: "Van nieuwe ontwikkelingen in blockchain-infrastructuur tot brede interesse van grote financiële instellingen, crypto wordt mainstream". De voortdurende opkomst van het Lightning Network is het meest prominente aspect dat in je opkomt bij betalingen, waarbij de off-chain-oplossing talloze mogelijkheden biedt voor de voorheen overbelaste Bitcoin-blockchain."

“Stripe ondersteunt nu cryptobedrijven: uitwisselingen, opritten, portefeuilles en NFT-marktplaatsen. Niet alleen uitbetalingen, maar ook KYC en identiteitsverificatie, fraudepreventie en nog veel meer”, tweette mede-oprichter John Collison.

De effecten op crypto-fraude kunnen uiteindelijk een van de meest kritieke gevolgen zijn van de verhuizing van Stripe. De aankondiging van Stripe schetst "fraudepreventie en optimalisatie van autorisatie", wat oplichting verder zou moeten afschrikken, aangezien de ontluikende industrie blijft groeien van zijn wortels als een niche van het internet.

Er werd ook aangekondigd dat Stripe samenwerkt met crypto-exchange FTX om de identiteitscompliance en fiat-onboarding producten te stroomlijnen.

Het komt allemaal neer op slechts het laatste signaal dat Bitcoin in de mainstream thuishoort, na een explosie in bekendheid tijdens de pandemie in de afgelopen twee jaar. Cryptocurrency is nu een belangrijke activaklasse en aankondigingen, zoals deze van Stripe, bevestigen de legitimiteit ervan.