Sygnum rolt een portfolio van gedecentraliseerde financiële tokens uit

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Sygnum rolt een portfolio van gedecentraliseerde financiële tokens uit

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
Een foto van Zürich

De Zwitserse digitale activabank lanceert bankdiensten voor DeFi tokens, waaronder Uniswap, Aave, 1inch en Maker

De in Zürich gevestigde digitale activabank Sygnum heeft gisteren aangekondigd dat het een institutionele toegang zal bieden tot een reeks van gedecentraliseerde financiële (DeFi) tokens; dit als onderdeel van haar missie om de kloof tussen DeFi en gecentraliseerde financiën te overbruggen.

Sygnum gelooft dat de DeFi sector een belangrijke rol in de toekomst van financiën speelt, zoals blijkt uit de stijging van de totale waarde vergrendeld (TVL) in DeFi van 1 miljard dollar een jaar geleden tot de 60 miljard dollar van nu.

Als zodanig zal Sygnum bankdiensten voor DeFi tokens lanceren die het afgelopen jaar een sterke marktaantrekkingskracht hebben gehad, namelijk Uniswap (UNI), Aave (AAVE), 1inch (1INCH), Maker (MKR), Curve (CRV), Synthetix (SNX) en Aragon (ANT). De bank zal tevens de bewaring en handel voor de USDC stablecoin verzorgen.

De innovaties in de DeFi ruimte hebben het potentieel om veel van de bestaande traditionele usecases in de financiële sector te transformeren”, legt Thomas Eichenberger uit, de Head of Business Units van Sygnum. “Ze bieden ook mogelijkheden om nieuwe, geavanceerde producten en diensten voor digitale activa te bouwen en te creëren met zeer aantrekkelijke rendementsprofielen voor onze klanten, en dan vooral in een omgeving met een aanhoudende lage rente.

Sygnum voorziet in de toekomst een nog veel grotere belofte voor DeFi toepassingen, aangezien de Ethereum 2.0 upgrade hun schaalbaarheid en waarde aanzienlijk zal vergroten.

Om te beginnen zal Sygnum een reeks van bankdiensten voor directe DeFi investeringen leveren, zoals handel, overdracht en institutionele bewaring. Dit zal op een later tijdstip gevolgd worden door de introductie van DeFi opbrengstgenererende producten en diensten.

Michael Egorov, de CEO van Curve, merkte op: “Ik ben zeer enthousiast over de erkenning door Sygnum van Curve Finance. Sygnum slaat hiermee een brug tussen traditionele en gedecentraliseerde financiën, en ik ben er zeker van dat er in de toekomst meer van dergelijke bruggen zullen zijn; de toekomst waarin DeFi een nieuw financieel systeem aandrijft: modern, veilig en efficiënt.”

Sygnum zal verder, door middel van samenwerkingen met toonaangevende DeFi protocollen, aangepaste DeFi oplossingen bouwen die op institutionele en gekwalificeerde particuliere klanten gericht zijn. De bank wil de wereld van DeFi gemakkelijk, vertrouwd en betaalbaar maken door deze producten en diensten allemaal in één account met cryptovaluta’s, activatokens, belangrijke nationale valuta’s en een digitale CHF te integreren.