HomeSynthetische ruwe olie tokens zijn nu live op Synthetix

Synthetische ruwe olie tokens zijn nu live op Synthetix

Handelaren kunnen nu met sOIL long futures op ruwe olie aangaan of met iOIL short gaan

Het DeFi derivaten handelsplatform Synthetix heeft zojuist de lancering van twee synthetische ruwe olie tokens aangekondigd. Dit zijn namelijk sOIL, waarmee traders een longpositie kunnen innemen, en iOIL, een Inverse Synth waarmee traders een shortpositie kunnen innemen en met boven- en onderlimieten een mogelijke winst en verlies kunnen beperken.

Aangezien de olieprijs door individuele contracten bepaald wordt met verschillende vervaldata die de futuresmarkt vormt, was het een uitdaging om een enkele referentieprijs voor de Synth te vinden. Synthetix werkte hiervoor met Chainlink samen, wiens gedecentraliseerde oracle netwerk inhoudt dat de gegevens over ruwe olie van tal van van contracten op de termijnmarkt samengevoegd kunnen worden. Dit maakte de ontwikkeling mogelijk van een niet-aflopende ruwe olie index op basis van de prijzen van de Intercontinental Exchange (ICE) Brent Crude Oil futures.

Chainlink technologie lijkt op dit moment erg in trek, want gisteren waren er ook aankondigingen dat hun orakels door xBTC gebruikt zouden worden om een spotprijs voor de Bitcoin Market Cap Dominance (BMCD) te creëren, evenals Bondly om nauwkeurig digitale activa op zijn e-commerce platform te prijzen.

sOIL is nu live op de Synthetix uitwisseling en de door Synthetix aangedreven derivatenhandel dApp Kwenta. Gebruikers kunnen sOIL zonder slippage en een oneindige liquiditeit voor elke Synth verhandelen, en eveneens tegen de toekomstige prijs verhandelen door met sOIL binaire optiemarkten op te zetten.

Synthetix zei gisteren in een Twitter thread: “De lancering van sOIL vertegenwoordigt de toekomst van gedecentraliseerde financiering; meer en meer van de traditionele markt zal binnenkort via Synthetix toegankelijk zijn, en onze integratie met Chainlink stelt ons in staat om voor het aanleveren van nieuwe activa voortdurend van hoogwaardige dataproviders gebruik te maken”.

Dezelfde methode kan inderdaad op veel andere activa met grote termijnmarkten toegepast worden, waaronder koffie, tarwe, platina en nog veel meer. Synthetix gelooft dat cryptogeld handelaren binnenkort in staat zullen zijn om aan een meer gevarieerde reeks activa in veel verschillende industrieën blootstelling te krijgen zonder hun crypto wallet te hoeven verlaten. Ze zijn momenteel bezig met een klantenonderzoek om hen te helpen beslissen welke activa Synthetix als volgende aan de beschikbare Synths moet toevoegen.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.