Telegram introduceert cryptobetalingen met Toncoin van TON Foundation

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Telegram introduceert cryptobetalingen met Toncoin van TON Foundation

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

Telegram heeft een nieuwe crypto-functie toegevoegd waarmee gebruikers Toncoin (de native token van TON Foundation) naar elkaar kunnen sturen. De functie is vergelijkbaar met de Bitcoin-betalingsfunctie van Twitter die in september 2021 werd geïntroduceerd via de Tip Jar-functie van Twitter. Het enige verschil is dat Twitter ervoor koos Stripe’s Lightning Network te gebruiken voor cryptobetalingen.

Om de nieuwe crypto-functie te gebruiken, moeten Telegram-gebruikers eerst de officiële portemonnee-bot van Telegram downloaden en installeren waarmee ze cryptocurrencies kunnen kopen met creditcards, kunnen verhandelen of zelfs naar andere crypto-wallets kunnen sturen.

Na het installeren van de portemonnee-bot, kunnen gebruikers doorgaan en Bitcoin (BTC) of Toncoin naar elkaar sturen door op de knop “Wallet” in de directe berichten op de Telegram-berichtenapp te klikken.

Wat is Toncoin?

Toncoin is de native cryptocurrency van de TON Foundation, een gedecentraliseerde layer-1 blockchain ontwikkeld door Telegram. In een notendop, de TON Foundation is het blockchain-project van Telegram.

Na het uitrollen van de Toncoin crypto-betalingsfunctie op Telegram zei de TON Foundation via een tweet dat mensen niet langer lange cryptografische portemonnee-adressen hoeven in te voeren bij het verzenden en ontvangen van cryptocurrencies en vervolgens op bevestigingen moeten wachten.

Het belangrijkste doel van deze ontwikkeling is om het verzenden en ontvangen van cryptocurrencies te laten ervaren als het verzenden van normale sms-berichten.

Op het moment dat de crypto-betaalfunctie werd uitgerold, was de wallet-bot van Telegram al gedownload door meer dan 800K Telegram-gebruikers.

De TON Foundation is een succes geworden na de financieringsronde van $1 miljard die werd uitgevoerd nadat Telegram had besloten het cryptoproject vooruit te helpen, dat het in augustus 2020 had verlaten na een rechtszaak door de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC).